Keskustelut Metsänhoito Avohakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 548)
  • Avohakkuukielto

    ”Avohakkuu on kuin pissaisi talvella housuunsa”
    Saksan malliin lopullinen ratkaisu niitä yli puolen hehtaarin aukkoja enään tehrä, ilman sanktioita, tuholainen.

  • Teufelin Zumi

    Laskeskelijat voisivat kertoa myös virheen, eli absoluuttisen virheen.

    aegolius

    Absoluuttinen virhe on todella helppo laskea, kunhan ensin tiedetään oikea tulos.

    Puuki

    Avohakkuita tulee nykyisin melkein joka vuosi luontaisestikin myrskytuhoina.  Ne puut kannattasi korjata tietysti mielellään jo ennen kuin pitää keräillä pääosin e-puuksi vaakatasosta vaikeissa olosuhteissa.  Tuholaisriskit lisääntyy myös, jos kaikki kuusikot jätettäisiin  liian pitkään pystyyn.  Harvennusrästit lisää myös metsätuhojen todennäköisyyttä.

     

    Kurki Kurki

    60 v olen toiminut omissa metsissä. Neljäkerta samalta paikalta joista kolmekertaa tukkia jopa 200 m3 /ha kerralla. Seuraava on jo lähtöä vaille valmis. Niin , mitä sitten.

    Tästä metsästäkö Perko on nuo puumäärät ottanut?

    Kuva: https://www.metsalehti.fi/lukijoiden-kuvat/vapaatametsaa/

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaikenlaista bullshittiä kirjoittavat Hesarissa Remeksen jutun kommenteissa. Esimerkiksi maanmuokkauksen tärkeyttä uudistamiselle ei ole muka osoitettu. Joku vielä uskoo. Entäs se ”luonnonläheinen metsänhoito”? Jos se tarkoittaa samaa kuin kanadalainen tai venäläinen malli, se on kyllä erittäin monimuotoista, mutta hiilinieluille saa sitten heittää hyvästit ja metsäteollisuuden kasvulle myös. Tuskin saataisiin edes nykyisten laitosten syömää puumäärää kasaan jos se pitäisi keräillä jatkuvan kasvatuksen metsistä.

    Kurki Kurki

    Mihin Perko katosi?

    Täällä olisi kysymys vastattavana.

    Rane

    Perko ei ole nyt päässyt tietokoneelle.

    Rhino Chases Man Up A Tree – YouTube

    Jovain Jovain

    Mistä niitä puita pitää keräillä, hoidettuja ne on jatkuvan kasvatuksen metsätkin  ja metsälaissa määriteltyjä.

    Paljon väännetään puumääristä ja pinta-aloista eri kasvatustapojen välillä. On kerrottu myös jatkuvassa kasvatuksessa päästävän samoihin puumääriin ja samoihin pinta-aloihin puumäärissä. Mistä se ero lopulta tulee, jos metsät ovat tasarakenteisia tai ovat erirakenteisia. Välillä hakataan ja määrän päästä uudistetaan. Ja metsät ovat optimihoidossa.

    Jaksottainen metsä ei aina ole hyvä sekään. Aivan hyvin voisi verrata myös siihen ja määritellä ”etuutta” jollain perusteella.

     

     

     

    Perko

    Kurki, kiitti kysymästäsi.  En nyt  muista noista saatua  summaa tai edes kuutioita. Niitä runteli myrskyt ja siksi niihin sai jäädä metsää eikä ”metsätietäjät” määränneet hävitystä.  Kakkara kuva ja se myynti juttu ovat samalta kuviolta mutta muualta.

    Ohjelmaa oli reilusti viikolla niin en kerennyt lukemaan ja vastailemaan näihin tärkeisiin viesteihin.

    EU meppien löpinää. Ville N. latoo helteessä sekavia telkkarissa, että muka uudet muovit lopputuotteet jotenkin vaikuttaisi metsien käsittelyyn tai puunkasvatukseen.   Tuon kaltaisia hihuleita on riittänyt maaliman sivun.  Tyhjänpäiväisiä sepustuksia on ollut HS vastineissakin.   Timpan ”hannikais  tarusto” ja  Berzan 600 puun mysteeri jossa ei oo yhtään fakta tietoa. Suu auki kylänväki hölmöläisten  tavoin ihmetteli miten arvokasvu tuotti ja kolminkertaisti tulon.   Vain pöljä insinööri kertailee noita ja jättää arvokasvun käyttämättä.

    Paljaaksi hakattu aukko varmaan on tehtävä jos tuhot tai muu syy, ymmärtämättömyys, vääränlainen neuvonta ja usein  hirvet pakottaa siihen.  Niinpä, silloin aukko pitääkin tehdä.  Tutkitut ohjeet on luettavissa. Silloin ollaan tosi syvällä lähtöruudussa ja tappion kierre vaarassa alkaa.

    Pesäpallossa pyritään juoksuttamaan useaa pelaajaa saamanaikaisesti pesältä seuraavalla ja viimein kotiin.  H. Ford  kokosi autoja kuin pesäpallossa. Sen jälkeen on tehokkaaksi tuotannoksi havaittu yhtäaikainen valmistus ja virtauksen ymmärrys on osattu monessa tuotannossa ottaa käyttöön, samaa  luonto on toteuttanut heti aminohappojen startin jälkeen. Vain pöljät yrittää sitä estää.  Mie seuraan heitä varjosta.  Kireitä siimoja!

    Tolopainen Tolopainen

    Yhteiskunta voi ohjata metsän käsittelyä nykyisin vain rahalla. Esim. perintöveron poisto, jos sitoutuu jatkuvaan kasvatukseen. Alkais varmaankin kelvata monelle.  Hakkuita on rajoittanut kysynnän puute ja alhainen hinta ensiharvennuksilta. Metsät eivät tietenkään ole maksimaalisessa kasvukunnossa, koska avohakkuita on tehty liian vähän sekä  uudistuksia uudella paremmalla taimiaineksella. Jos hiilensidontaa halutaan lisätä, hakkuita pitäisi lisätä ja metsien uudistamista. Lisäksi muokkaus pitää tehdä rankalla kädellä, jäljet kuitenkin  häviää maastosta viidessä vuodessa, mutta näkyy pitkään lisääntyvänä kasvuna.

    Metsäkeskus voisi alkaa palkita avohakkuiden tekijöitä arvonnalla vuosittain,  palkintona voisi olla vaikka uusi Tesla. Avohakkuuilmoitus olisi aina yksi arpalippu.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 548)