Keskustelut Tekniikka Aurinkoenergian talvivaikeudet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
  • Aurinkoenergian talvivaikeudet

    LUMI peittää nyt AURINKOPANEELIT,energiantuotanto stopissa!

    Paljon on kerrottu positiivisia asioita aurinkoenergiasta ja sen valoisasta tulevaisuudesta.Luminen talvi lopettaa tuotannon lähes tyystin.Aurinkoenergia vastaa 0,2% vuosittaisesta sähköntuotannosta Suomessa.Paljon tarvitaan säätövoimaa! Tuuletkin heikkoja kovilla pakkasilla

    https://yle.fi/uutiset/3-10625837

  • Pihkakintas

    Yksi idea hyödyn parantamiseen olisi. Jos naapurin kanssa hankkii samanlaiset järjestelmät ja kumpikin johtaa ylijäämä sähkön naapurin kaappiin. Silloin hetkellisten ylijäämän saa naapuri, vasta kun molemmat tuottaa ylijäämää menee sähkö verkkoon. ”Myyntitulot” menee tosin väärälle mittarille.

    A.Jalkanen

    Paikalliset uusiutuvan sähkön verkot ovat ehkä pian järkeviä. Ideana juuri tuo edellä mainittu, että ylijäämän voi myydä naapurille. Hyvä kannattavuus taitaa edellyttää irrottautumista valtakunnan verkon siirtomaksuista. Olisi eduksi jos ringissä olisi yksi iso käyttäjä jolle voi aina myydä, esim. maatila. Jos varasto eli akkukapasiteetti on riittävä, niin jollain on aina myös myytävää. Sähköautot voivat olla osa varastoa.

    Visakallo

    Millä sähkö tuotettaisiin sen puolen vuoden ajan, kun aurinkoenergiaa ei ole paljoakaan saatavissa, ja yleensä silloin myös kulutus on suurimmillaan?

    A.Jalkanen

    Varmaankin järjestelmään kuuluisivat tuuligeneraattori ja aggregaatit.

    Pihkakintas

    Puulla. Kasvaa silloin, kun aurinkosähköäkin tulee. Palaa silloin, kun ei tule aurinkosähköä.

     

    tamperelainen

    Valtakunnan verkosta irroittautuminen taitaa olla vaikea rasti?Tulevaisuudessa verkkosähkön hinta ratkaisee monia asioita.Sinnekin tulee hintakilpailua enempi,siirtohintakin voisi laskea?

    Menninkäinen

    Paikallisen sähköfirman aurinkovoimalan kenttää katsellut ohiajaessa. Miksi siinä paneelit on niin lähellä maata että talven lumet kasautuu alareunalle estäen keväällä paneelien puhdistumisen lumesta. Viime keväänäkin oli paljon kirkkaita päiviä jolloin sähköpaneelien käyttäjät sai maksimit ulos. Mutta tuon voimalakentän kaikki paneelit oli lumen peitossa.

    Visakallo

    Sähköverkosta irtautuminen tarkoittaisi, että käytössä olevat linjat pitäisi ostaa verkkoyhtiöltä, tai sitten pitäisi rakentaa omat, eli ei taida olla ihan halpa juttu. Sitten pitäisi vielä rakentaa se talviajan mylly, – mikä se sitten olisikin, suurimman kulutuksen ajaksi sähköä jauhamaan. Eipä taida ajatus toteutua maaseudulla. Hankkeessa pitäisi olla useamman tuhannen talouden taajama, jottei sähkön ja sen siirron hinta nousisi pilviin. Olen ikävä ihminen, kun pilaan numeroilla joidenkin ilon.

    Puuki

    Siirtohinta ei varmaankaan laske vaan nousee. Kun nyt siirtoyhtiöt perustelee hinnankorotuksiaan maakaapeloinnin kustannuksilla, niin enpä usko että niiden rakentamisen jälkeenkään hinnat laskisi yhtään.   Hyvin toimivia uudehkoja linjojakin puretaan ja tilalle asennetaan maakaapeli. Sijoitus- ja eläkeyhtiöiden omistamilla firmoilla on paljon ylijäämää mutta niitä ei käytetä verkkojen rakentamiseen vaan korkojen maksuun  tytäryhtiöille ja sitä kautta voitot  osinkojen maksuun.

    Sähköä voisi tuottaa esim. puukaasulaitoksissa ja biokaasusta.  Jo II-ms:n aikaan oli käytössä Walter-Tropsch-menetelmä, jossa puusta valmistettiin polttoainetta ja lämpöä. Suunnilleen 10 m³:sta puuta sai kuution dieseliä ja saman energiasisällön verran lämpöenergiaa.

    Aggregaattisähkön kWh-hinta on  korkea mutta voisihan sitäkin  väliaikaisesti käyttää talvella.   Aurinkosähkö , tuulimylly ja niihin yhdistetty akusto vois olla pääasiallinen sähköntuottosysteemi.   Aurinkokennojen kesäajan ylijäämäenergia valuu osin hukkaan, kun siitä ei verkkoyhtiöt maksa kuin nimellisen hinnan.  Jäähdytykseen ja vedenlämmitykseen aurinkosähköä ei yksityisillä kulu kovin paljon silloin kun sitä olisi eniten saatavissa. Suuri, hyvin eristetty vedenvaraaja voisi helpottaa tilannetta mutta kokonaiskustannukset saattaisi karata sitten liiaksi.

     

     

    tamperelainen

    Puuki.Jos verkosta lähtijöitä olisi lisääntyvästi,niin esim siirtoyhtiöt joutuisivat kilpailemaan asiakkaista ja arvioisin siirtohinnan silloin laskevan.Monopolilla on nyt vain avoin valtakirja rahastaa tuon maakaapeloinnin varjolla

    Tuo monen sähkölähteen käyttäminen,mahdolliset omat verkot ei ole kovin huoletonta,mahtaako tulla kovin halvaksikaan?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)