Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 761 - 770 (kaikkiaan 2,152)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Visakallo

    Osaran aukeiden kaikkein nuorimmatkin alueet ovat nyt kasvaneet jo 60 vuotta ja vanhimmat alueet yli 70 vuotta, eli päätehakkuut alkavat vähitellen olla ajankohtaisia.

    Kurki

    Mänty kyllä kasvaa Susivaaran aurausalueilla, mutta se tyvitukki tahtoo olla huono. Samoin mitä minullakin oli noilla muokkausalueilla. Kunnes keksin kevyesti lannoittaa Rauta-PK:lla taimikot. Loppui latvanvaihdot ja juuriston kasvusta johtuvat lenkoudet.

    Tässä omia kuvia Susivaaralta. Ensimmäinen kuva 280 m/mpy. Toinen vähän alempaa.

    Linkki: https://www.metsalehti.fi/lukijoiden-kuvat/posio-susivaara-osaran-aukea/

    Visakallo

    Vertailualueet:

    Perko

    Valtion metsä-business poikkeaa yksityisen kamppailusta myös verotuksella.  Samalla  se vääristää  raakapuun kauppaa koska tuotannon kuluista ja  myynnistä yksityisellä on  alvit ym verot.  Näin arvelen, voisiko joku verotuksen tietäjä kertoisi miten  on ?    Miulle oma kuittisulkeinen  on  lähes ylivoimainen ratkaista.

    mehtäukko

    ”..kuluista ja  myynnistä yksityisellä on  alvit..” On näköjään tampattu tyhjää oikein hiihtokengillä ja nupilla!

    Sen läpikulku-alvin jonka firmat maksavat puutilin päälle ja josta mo vähentää ostojensa alvin, ei ole mikään vääristäjä. Erotus on tietysti tilitettävä, mutta se ei ole kustannus.

    Metsuri motokuski

    Nämä alvit on kyllä aika monen vaikea käsittää. Ei ole yksi eikä kaksi metsänomistajaa joille asia on ihan ylivoimainen rasti.

    Puu Hastelija

    Palstalaisista tekemäni havainnon mukaan ALV ymmärtämättömyys korreloi jatkuvan kasvatuksen kanssa. Ei liene sattumaa.

    KeMeRat

    Tarvitseeko s poonuksia ilmoittaa verottajalle?

    T. Tuottaja

    Visakallo

    Eihän KeMeRat mitään tuloja tarvitse verottajalle ilmoittaa, jos ei halua. Verottaja ilmoittelee sitten perästä päin, jos olisi tarvinnut ilmoittaa.

    Perko

    Ymmärrys loppuu monelta kun koko maksuketju otetaan hihnalle. Puitten ostajan jos ei tarvitse maksaa sitä toiselle ja toiselle pitää niin sitä kysyin niiltä jotka jotain tietää en äijänreppanoilta.  Ostaja jälleen saa periä  myynnistään alvin  vaikka olisi ostanut ilman veroa. Tietyistä aineksista esim ulkomailta ostettaessa  ei mene veroa eikä tullia.     Onhan se vaikeaa!   Tähän ei tarvitse vasta niiden jotka eivät tiedä.

Esillä 10 vastausta, 761 - 770 (kaikkiaan 2,152)