Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 511 - 520 (kaikkiaan 2,301)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Metsuri motokuski

    Onhan nuo perkon kommentit aika puuduttavia. Samaa jankutusta ja tamppausta ilman sen suurempia villoja.

    Perko

    Mopokuskin  on vain se totuus siedettävä se on siellä aukeana näkyvissä.

    Visakallo

    Kerrohan Perko, mikä sinua vuodesta toiseen motivoi kirjoittaa täällä palstalla?

    Perko

    Tuo on hyvä kysymys  monelle  muullekin, oletko  visa  ratkaissut oman pakotteesi?   22073  vastaustasi tekee minusta  ihan  nöösin kun ei vertailla käsiteltyjä asioit. — Minut kirvoitti  se kertakirjoittaja joka kertoi niistä seuraa etsivistä neitokasisista jotka välttelivät joitain,   metsäopiskelijoiksi valikoituvat heikon matikan ja  perustiedon takia. Havainto voi olla totta. Toiseksi haluan härnätä  rähjäten puunmyyjät kamppailuun  puun myyntihintanousun puolesta koska siinä ovat ns  omat puutkin ojassa.   Nuo jiikoot ja peitteiset metsät  johtuu muutoksen tarpeesta josta en hyödy toisten menettelyllä. Kerron kuitenkin havaintoni ja mitä numerot osoittaa lähitulevaisuudessa  sen tuottavan.  Mutta ,  on se sanonta; ”vanhakoira ei opi istumaan” pitää hyvinkin  paikkansa.   Jotain tosi  ratkaisuja  on tehtävä  laskevassa virtauksessa  ennen kuin rysähtää lopullisesti  kaput!

    Perko

    Nykyisin pää riittää omaan käyttöön kohtalaisesti, eläkkeellä ei tarvitse sitä myydä.  Aiemmista laskelmista on varma tieto  ja tulevista olen vielä muutaman vuoden melko luottavainen.  Nyt paljaista aukoista  50 -70 v tulevista tuotoista ei mitään varmuutta  näytä mikään laskelma.   Niin, että semmoinen potaska se nähty tuleva on, muuten sitä käytettiin  sydänrytmihäiriön hoitoon. Potaska on kuivattua puutuhkanuutetta. Ei huono!

    Visakallo

    Perko kysyi vastavuoroisesti meikäläisen motivaatiota kirjoittaa vuodesta toiseen tänne palstalle. (16. vuosi menossa) Nukuin yön yli, jotta saisin tulostettua mahdollisimman analyyttisen vastauksen:

    1. Halu kertoa omasta elämäntyöstä, jonka on kokenut mielekkääksi.

    2. Halu kertoa siitä, miten asiat ovat käytännössä menneet, ei niinkään siitä, miten  ne teoriassa menevät.

    3. Valtava onnistumisen tunne, kun saa yhdenkin kevytnimimerkin heräämään.

     

    Puuki

    <p>Numerot osoittavat selvästi, että jk kuuluu vain  erityiskohteisiin; puistometsiin ja maisemakohteisiin, ei kangasmaille tuottavaan metsänkasvatukseen.  Asia on vain vahvistunut nyt , kun kuitupuun hinnat on nousseet 25-30 %. </p>

    Perko

    Mie  hieman referoin Puukin juttua,  jk kuuluu vain tuottavaan metsänkasvatukseen. Asia on vain vahvistunut nyt.   Noin on.

    suorittava porras

    Kukaan ei ole kieltänyt olemasta tyhmä, mutta on syytä pitää mieleesä ,että ei levitä tautia eteenpäin. Jk-porukan putkinäkö on lajissaan uskomaton sairaus.

    Perko

    Koko maassa yksityismetsien puuntuotannon tulot olivat 2017 vuonna  1,8 miljardia euroa. Tämä merkitsee keskimäärin 134 euron tuloa hehtaaria kohti.

    Markku Kämppilä

    12.11.2017 21:37

    — Juttu löytyy  ATK:lla,   tuosta kun repäsee verot pois ja ne aikaisemmatkin mhyn kulut niin lopuilla voi juhlia sitä   70 vuoden oppia avohakkuista..ihaillen paljaista- alueista laajakatseisesti.   Sijoittajat  polttaa yritykseen hehtaarille päivässä 5 l bensaa  joka tuskin  tuottaa päivässä  0, 30 €/ ha .
    <h3 class=”LC20lb MBeuO DKV0Md”></h3>
     

Esillä 10 vastausta, 511 - 520 (kaikkiaan 2,301)