Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 3 vastausta, 2,671 - 2,673 (kaikkiaan 2,673)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Metsuri motokuski

    Hienosti jovain ja perko sai yhdellä provolla porukat kirjoittamaan. 😉

    mehtäukko

    ”…Jos ei tee raivausta JK tilalla, voiko tietää mitä siellä todella tapahtuu? – oli AR uusi pointti,- johon kaksoset eivät hienostikkaan pysty vastaamaan entisten lisäksi….

    Jovain

    Raivaukset ovat olennainen osa myös peitteistä metsänhoitoa. Ajankohta on korjuun jälkeen ja poikkeaa jaksottaisen ennakkoraivauksesta. Poikkeaa myös hoitomuotojen puuston välisestä erilaisesta tilajärjestyksestä. Peitteisessä metsänhoidossa ennakkoraivaus ei yleensä ole tarpeellinen.

Esillä 3 vastausta, 2,671 - 2,673 (kaikkiaan 2,673)