Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 2,321 - 2,330 (kaikkiaan 2,830)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Tolopainen

    Tämäpä mielenkiintoista, jos ostajat maksaisivat erihintoja, kuin myyjien puutileissä lukee. Mihin se erotus voisi mennä. Perko otti käyttöön vaikeutetut kuviot.

    Visakallo Visakallo

    Perkolle taitaa riittää, että puilla on myydessä hyvä yksikköhinta. Kuutiomääristä ja kasvunopeudesta ei niinkään ole väliä. Tuon kyllä tavallaan ymmärtää, jos harjoittaa jk:ta, sillä sitä ei saa kannattavaksi muuten kuin itseään pettämällä.

    Perko

    Petoksista ja  hölmöläisistä on jo aiemmin kirjoitettu.  Tarinat, elokuvat, käräjät kartelleista ovat petoksesta ja  metsänomistajien huijauksesta koottua historiaa.  En  hae tähän  enää  täällä  olevia tuohon liittyviä selityksiä.

    Hoitamalla puunmyynnin perusasiat osaavasti saattaa välttyä  petokselta.  Muistaa ,että ostajat ovat tehtävään erityiseen koulutettuja henkilöitä.

    Ropsin

    Käsittelyä ei ollut tehty, ei kannossa ollut väriä, noin viikko puolitoista sitten hakattu. Oliko energiapuukorjuu termi syynä vai metsän omistajanjossa nuukuus. Josta tuli kuitu ainespulta ja joku tukkikin, puuta pinossa kolmattasataa. Kävin kävelemässä naapurin metsän hakkuulla jonka oli suorittanut hirvensarvi Metsä Group kuusikkometsän harvennusta ja mannikkimetsänharvennusta jossa ei ollut hoitotoimenpiteitä tehty koko Metsikön elinkaaren aikana Kuusikko istutettu 83 ja Männikkö 78 nyt tuli ensimmäinen harvennus, sakea metsä oli siitä arvelisin että olisiko ostettu energiapuuna koska kantokäsittelyä ei ollut tehty.

    Tämä on sitä oikeaa lainkirjaimen veistämistä, kun eräs ostomies 8 vuotta sitten sanoi puukauppa-asioissa kantokäsittelysta kesällä että pitää suoritta ja heillä käytetään harmaaorvakkaa, ja päälle korosti sanomalla kun koneet menee metsään niin heti metsäkeskukselta tulee välittömästi tarkistaja paikalle, aivan kuin olisivat online yhdeydessä koneet ja metsäkeskus.

    Kyllä tässä tulee ajatus että kumpaakin metsänomistajaa on haluttu höynäyttää.

    Ropsin

    Puun varastointi ja ötökkälaki
    Sent on: 6.4.2014, 08:28

    Suorittava kirjoittaa siellä

    Toimenpiteeseen saatu metkatuki pyhittää keinot. Ei kantokäsittelyä ja risukasat peitelty miten sattuu. Maannousema leviää ja pistiäiset pörrää! Kaikki hyvin!
    NIINKÖHÄN LIENNE mahdollistanut ja niin tehty sumeilematta

    mehtäukko

    Kun Ropsin on noin varma väitteissään, nuuhkitko havukannot niin tarkkaan,ettei väritabletin puute tee tepposta? Onko kaatosade vallinnut korjuun aikana? Metsäyhtiö ei tee tuota väittämääsi kolttosta, se on jos on korjuun suorittaja. Jos se on MG:n sopimusyrittäjä, se on huiputtamalla vaikeaa toteuttaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mikko kyselee Metsäuutisissa keinoja pienentää uudistamiskustannuksia eli: missä olosuhteissa luonnontaimia syntyy järkevä määrä järkevässä aikaikkunassa. Jotain yleisperiaatteita tiedetään, kuten että pitää olla siementäviä puita ja että maanmuokkaus parantaa onnistumista huomattavasti. Mutta että ennustettaisiin syntyykö juuri tähän metsäkuvioon, on lähes yhtä vaikeaa sanoa kuin että syntyykö juuri tähän metsätuho.

    Tekoäly osaisi ehkä vastata, jos sille syötetään riittävä määrä tapauksia eli tuoreita avohakkuita, joista on mitattu viljeltyjen lisäksi luonnontaimet luotettavalla menetelmällä (esim. VMI:n ja Metsäkeskuksen aineistot). Riittävän pitkään koulutettu tekoäly selviäisi aikanaan sitten myös ennustamisesta kohtuu hyvin.

    Uudistamis- ja raivauskulujen nousu parantaa jatkuvan kasvatuksen kilpailuasemaa hiukan, mutta siellä on luonnontaimien synty vielä suurempi kysymysmerkki kuin avohakkuilla.

    mehtäukko

    ”…missä olosuhteissa luonnontaimia syntyy järkevä määrä järkevässä aikaikkunassa…” Eiköhän uudistuksen tulevat muutamat vuodet ratkaise, jota ei välttämättä teko-älykään ratkaise. Jos heinien ja muun rojun kasvu pääsee etunojaan ja niskan päälle, odottelussa peli menetetään. Eli kylvö ennen heinittymistä tai heti.

    Ja eihän Ekin tuomitsemaa pirunkeksintöä voi ajatellakaan jk:n avituksessa.

    Jovain

    Yleensä kun metsänpeittoa avataan, pintakasvillisuus ottaa vallan. Metsää voidaan kasvattaa myös pääomavaltaisesti eli kasvatettava puusto pitää pintakasvillisuuden kurissa. Sillä varmistetaan monta asiaa. Metsän tuoton ja jopa metsän uusiutumisen. Kuusi uusiutuu varjoon ja valopuut tarvitsevat avovaiheen.

    mehtäukko

    Aukon tuottomenetelmässä siis jaksollisessa on normaali toimenpide hoitaa vesitalous, tarvittaessa tientekoa ja maanmuokkaus kuntoon. Mitään epäselvyyttä tekemisten tärkeydestä ei pitäisi olla olemassa, jos kysymyksessä on kestävä ja kannattava pitkäntähtäyksen puuntuotanto.

Esillä 10 vastausta, 2,321 - 2,330 (kaikkiaan 2,830)