Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 2,301 - 2,310 (kaikkiaan 2,830)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Perko

    Noista  verottajan luvuista  päätellen  ja  keskiarvojen 20 /80 säännöllä  on  suuri osa suomalaisia metsiä  vahvasti rahallisesti vajaatuottoisia jopa tappiollisia.   Miten työtä metsässä saisi lisättyä  sillä  verotuottoa  kasvattaa   sehän on monelle aukonhoitajalle  ensimmäinen johtoajatus välittämättä puun myynti tulosta.  Hartolassa  on asia varmasti jo hallinnassa .  Yksi kuittaa enemmän kuin  80 %  koko kunnan metsätukirahoista yhdessä taloudessa.

    Puuston harvuus on paljaalla maalla  hankala määrittää, mutta tuottavuudesta on selkeä tieto seuraavat 30 vuotta.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    https://www.hs.fi/talous/art-2000009634577.html

    Metsäkeskushan joutui tarkistamaan omaa toimintaansa kun alkoi ilmoittaa, että metsät ovat hakattu liian harvaksi vaikka todellisuudessa näin ei ollut.

    Visakallo Visakallo

    Perko: Visa kuittaa enemmän kuin 80 % koko kunnan tukirahoista yhdessä taloudessa.

    Perkon jutuissa on aina totuttu hyvinkin löyhään kytkökseen tosiasioiden kanssa, mutta nyt kyllä taisi tulla tähänastinen ennätys!

    Perko

    Noin  ymmärsin  vastauksestasi Tolopaiselle.   Puiden tuottohan on lähelle samaa kuutioina jokaiselle myyjälle mutta  Visan hurja  raivaushoito on tehnyt  maasturinhinnan kesässä siitähän ne suuret tulot kajahtaa.  Hyvä noin  saadaan edullista terveyden hoitoa.  Parempaankin olis mahdollista  kun myyntitulot   tuplaantuisi ja  Lännessä  niitä pitäisi kohottaa moninkertaiseksi.

    Visakallo Visakallo

    Perko: ”Puiden tuottohan on lähelle samaa kuutioina jokaiselle myyjälle, mutta  Visan hurja  raivaushoito on tehnyt  maasturinhinnan kesässä, siitähän ne suuret tulot kajahtaa.”  

    Mitähän se Perko nyt tuolla mahtaa tarkoittaa? Kyllähän metsien kuutiokasvuissa/ha on melkoinen ero valtakunnan sisällä. Toki metsänhoidollakin on oma vaikutuksensa puiden kasvuun. Jos taasen Perko tarkoittaa meikäläisen saamia Kemera/Metka -tukia, niin kyllä siihen maasturin välirahaan on kolmen-neljän vuoden tuet yleensä tarvittu.

    Nuakka

    ”Maasturin hinnan” Auton hinta tuntuu olevan osuva mittari jk:n paremmuudelle, A. Kettunenkin taisi hankkia laskennallisen mersun/ hehtaari kun ei tehnyt aukkoa. Mersuhan se on mielikuvitusmersukin.

    Reima Muristo

    Visvalla lähti mopo(sukisuki) keulimaan.

     

    Visakallo Visakallo

    Kuten Reima varmasti tiedätkin, nelivetoa on aika vaikea saada keulimaan.

    Tolopainen

    Harmittavan pieniä nuo metsänhoidon tuet on. Visakin joutuu sen takia ajamaan karvalakkimallin kieseillä. Jos olis isontanut maitotilaa, voisi saada tukia yli 300k€/y ja joka vuosi voisi vaihtaa neliveto Audin. Lisäksi valtio maksaisi lomittajan. Nyt joutuu itse tekemään kaikki työtkin. Lomittaminen näyttää olevan rankempaa kuin maatilan pito, vaikka siitä puuttuu taloudellinen vastuu on sitä aikoihin eletty.

    Visakallo Visakallo

    Älähän nyt Tolopainen! Kuten hyvin tiedät, valintakysymyksiähän nämä kaikki ovat. Auto on aika huono sijoitus, mutta kuitenkin näissä oloissa välttämätön. Sen takia olen pitänyt auton yhden prosentin osuutta kokonaisvarallisuudesta sopivana. Mitä siihen maitotilaan ja maatalouteen tulee, aloitan jokaisen päivän onnittelemalla itseäni, että älysin lopettaa molemmat kerralla silloin Holkerin hallituksen aikaan syksyllä 1989. Holkerin ja Marinin hallitusta yhdisti se, etteivät olleet köyhiä eikä kipeitä, ja velatkin näyttivät saatavilta. Mitä taasen metsänhoitoon tulee, se on minulle nautinnollista liikuntaa, eikä siinä tarvitse kuntosalin tapaan kuunnella toisten ähkimistä eikä haistella heidän hikiään.

Esillä 10 vastausta, 2,301 - 2,310 (kaikkiaan 2,830)