Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 1,851 - 1,860 (kaikkiaan 2,306)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Perko

    Jätän  Visan  metsät .  Oletukseni  niistä eivät  muutu vaikka  ihmettelisin.   Pärjäilkää   aukoillanne,  siihen ei paljon tolkkua näytä tarvitsevan.

     

    Visakallo

    Älä nyt Perko noin vähästä luovuta! Vastahan tässä päästiin keskustelun alkuun. Jos on varma asiastaan, ei silloin pidä luovuttaa, vaan taistella loppuun asti.

    Perko

    Aivan kuin  Tolopainen ei osaisi lukea.  Eikä laskea, sanoo  nollan kertomalla kasvavan äärettömäksi.   Sitäkö  olet aukosta vuottanut.

    masi65

    hoh hoijaa. yrittäkäähän kasvaa aikuisiksi ja pyyhkikää räkä poskelta.

    Metät kunnossa!

    Perko on joutunut uuvateiksi nimettyjen kerhoon…. Nyt kannattaa vähintään vaihtaa nimimerkki ja miettiä muutama viikko millä eväillä jk-mantraa voisi taas menestyksekkäästi jatkaa. Faktaa kun siihen ei saa taakse, mutta ainahan voi löytyä jovain-merkkisiä nimimerkkejä joille osuu ja uppoaa apostolin liturgiat (kunhan ottaa vähän omaa kauppaa mukaan ja ”muistaa tyhjentää verottajankin” vielä matkalla….). Pitkään kun vaan puhelee niin asiat muuttuu todeksi…..ei ne hei oikeasti muutu.

    Toivottavasti pankkiin ja muihin merkittäviin yleishyödyllisiin yhteisöihin jk-potaska ei tipu jatkossakaan. Yle näyttää olevan siinä ”Nakkilan kirkon vaiheilla”). Muutoin Oy Suomi Ab on liemessä…..toki täytyy muistaa, että ihmiskunta kokonaisuudessaan näyttää hiljalleen hölmistyvän. Tämän palstan keskustelut ovat hyvä esimerkki siitä.

    Jovain

    Asioilla on tapana muuttua, paremminkin elämme tällä hetkellä muutoksessa. Ei parempi tapa metsän hoidossakaan ole ikuista. Ylilyöntejä tapahtuu ja jälkien siivoamisessa riittää urakkaa. Eihän täällä kukaan ole vaatimassa peitteistä metsänhoitoa valtamenetelmäksi, mutta onhan luontainen metsänhoito täydentävänä vaihtoehtona otettava huomioon.

    mehtäukko

    Älä sinä tohelo sotke selviä asioita.  Viherpunikit vaatii, ja sulla ei ole faktoja puolustaa. Jk ei ole ”luontaista metsänhoitoa”.

    A.Jalkanen

    Minäkin protestoin käsitettä ”luontainen metsänhoito”. Ensinnäkin, luontainen uudistaminen on käytössä myös jaksollisessa mallissa. Toiseksi, muistetaan miten luonnonmetsät uudistuvat: sekä pienten että isojen häiriöiden kautta. Siinä mielessä kumpikin malli on yhtä ”luontainen”.

    suorittava porras

    Perko on toimissaan Putinin linjoilla. Rakentelee aktiivisesti narratiivia Suomen talouden näivettämiseksi. Putin kirjoittaa historian uusiksi,Perko puolestaan taloustieteen ja biologian. Sinisilmäiset hölmöt tukevat suunnitelman toteuttamista.

    Jovain

    Eihän kukaan luontaista metsänhoitoakaan ole vaatimassa valtamenetelmäksi. Vaan hoitomuodot ovat usein toisiaan täydentäviä.

Esillä 10 vastausta, 1,851 - 1,860 (kaikkiaan 2,306)