Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 1,811 - 1,820 (kaikkiaan 2,314)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Visakallo

    Olisi tosi mielenkiintoista kuulla Perkon ”arvio” silloin, jos hänet saisi kävelytettyä jonkin metsäkuvion sisään, eli onko se vika silmissä, vaiko siellä silmien takana, tai sitten molemmissa?

    A.Jalkanen

    Ei hoitorästi riipu menetelmästä vaan se voi olla kenen tahansa metsässä.

    Tolopainen

    Perko ei voi nyt tulla, kun poliisi 👮 vei viritetystä moposta kilvet. Se on keväinen ilmiö.

    Perko

    ”Varttuneet kasvatusmetsät 46%   Uudistuskypsät metsät 9% ,” eihän tuo hakkuun    ala just heittänyt.     Noin  puolet  pinta- alasta on  tehollisessa kasvussa, ei parhaassa, mitä siitäkin voi päätellä.  Monella on  vielä heikommin.   Jokin virhe  on  (mottimäärä / ha)  Visan laskelmissa.    Tää on nyt nähty.

    Visakallo

    Perko ”löysi” metsästäni myös 90-vuotiaan kuusikon. Todellisuudessa se on alle 70-vuotias.

    Ammatti Raivooja

    Tuollasessa ohjelmassa ei kruununleimaa eli olemme vain uskossa koodin tekijän vilpittömyydestä mutta mitä noista ohjelmista halutaan esitellä maanomistajille on nuo nuo huonot kasvut, käytännössä, että pitäisi harventaa tai aukottaa. Aina pitää muistaa tarkistaa vertailu metsään.fi jos noita joku esittelee. Jotkut jo mukamas näkee lahotkin päälle päin vaikka minkäänlaisia tikankoloja tai tyvipatteja ei olisikaan.

     

    Tolopainen

    Missä välissä pidetään se 60v tauko, jolloin ei ole puunmyyntituloja.

    suorittava porras

    Hoitorästit eivät ole todellakaan menetelmän ,vaan menetelmän toteuttajan ”ansiota”. On huomattava ,että jaksollinen menetelmä  ”pesee” jatkuvan tulokset mennen tullen siitä huolimatta, että rästit alentavat jaksottaisen menetelmän tulosten keskiarvoa. Kun toteutetaan suositukset asianmuksisesti , taloudellinen ero jaksollisen hyväksi vain kasvaa.

    Puuki

    Ei kannata kysellä 60 v:n taukojen välejä ; palstan luontainen tietäjä kyllä on nähnyt asian niin , se pitää.

    Visakallo

    Perko: ”Jokin virhe  on  (mottimäärä / ha)  Visan laskelmissa.”  

    Ovat kyllä Metsäkeskuksen aivan tuoreita laskelmia. Mihinkähän suuntaan se virhe Perkon mielestä on?

Esillä 10 vastausta, 1,811 - 1,820 (kaikkiaan 2,314)