Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 1,711 - 1,720 (kaikkiaan 2,329)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Perko

    ”hyötyjen maksimointia.”  valitsee menetelmän johon on mahdollisuudet millä ne parhaiten ja helpoimmin toteutuu.   Tätä olen  toteuttanut  ja  käytännössä testannut..

    A J .  siulla on varmatuotto,  helppo ennakoida ei vaan ole monelle mahdollista.

    Tolopainen

    Perkolle ei kelpaa oikea raha, hän ihannoi virtuaali rahaa, kuten niin monet muutkin piensijoittajat. He harvoin saavuttavat mitään muuta kuin tappioita. Mutta on mukava unelmoida tulevista tutoista, ne ovat aina tulossa. Hintahuiput valuvat käsistä, kun ei voi myydä. Markkinoilta saa todellisia tuottoja vain myymällä, yksikköhinta kertaa määrä, se on ikuinen totuus, joka pysyy.

    Scientist

    Jos puut eivät ole kartioita   vaan hieman pullistuneita, niin onko tämä huomioitu VMI laskennoissa.

    Monimuotoisuus on erään ruotsalaisen tutkimuksen mukaan suurempi aukkohakatussa metsässä 100 vuoden aikajänteellä. Tämä siksi, että siihen liittyy avovaihe runsaine putkilokasvistouneen.

    Tolopainen

    Älä Perko ota suorituspaineita, kyllä kumppani ymmärtää, kun sanot, että ei pysty. Naiset on ymmärtäväisiä.

     

    arto

    Markkinoilta saa todellisia tuottoja.  Juu bitkoini 11 vuonna 1 dollaria tämä päivän kurssi yli 70 tuhatta. Eli aika hyvä.

    Visakallo

    Jos nuo Perkon kasvu- ym. mallit toimisivat myös käytännössä, se mullistaisi koko suomalaisen metsänhoidon. Tätä ei nyt kuitenkaan ole näköpiirissä.

    Jovain

    Tuskin kannattaa rakastua omiin metsiinsä, jos se estää näkemästä vaihtoehtoja. Toisaalta onko siihen tarvettakaan, jos tuntee pärjäävänsä omillaan. Myös Perko jatkuvatuottomyynti periaatteella (vastusteluista huolimatta), tuotaa puuta tasaiseen tahtiin. Tuskin Perkokaan vielä, tulee mullistamaan suomalaista metsänhoitoa, mutta vaihtoehtona peitteinen metsänhoito tulee lisääntymään.

     

    mehtäukko

    Vastusteluista huolimatta kaksosten höpinät eivät vakuuta ketään. Oli tahti mikä hyvänsä, jk jää marginaaliksi mullistamatta mitään.

    Perko

    Veppinaarissa oli  lukuja miten  omistajat  ymmärtää omat metsänsä,  oli tieto kuulemma heikko  suurelle joukolle, oliko yli puolet pihalla .  Täällä on  vankka tieto  vieraasta  metsästä tietämättä edes missä  se on, ja  jos on jollain värkillä ajellut kalikoita jonkun aukosta se tieto riittää haukkumaan yo tutkijat laitanaan.    Metsiä on tärvelty  jo moneen kertaan paljaaksihakkuulla  ja istutettu tukirahoilla umpeen monotooniseksi  massapuutuottoon, eikä niitä tappioitta pysty   hallitsemaan .   Jopa laskelmat kertovat, että hehtaaria kohden voi menettää 3500 euroa että siitä selviää. Paljonko sitten onkaan paljaan maan arvo?

    Puuki

    Oot sinä Perko kumma tyyppi – yrität muuttaa mustan valkoseksi ja toisin päin.   Se häviö on jk-metsässä keskimäärin 3500 € aloitustilanteessa, Sen tajuaa jokainen lukutaitoinen.

    NNA-laskelmassa on paljaan maan arvo 0 ja se menetelmä jonka positiivinen tulos saadaan siinä suuremmaksi  on parempi kannattavuudeltaan. Ihan sama lopputulos saadaan prolongaamisella.

Esillä 10 vastausta, 1,711 - 1,720 (kaikkiaan 2,329)