Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 1,561 - 1,570 (kaikkiaan 2,323)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Jovain

    Eihän tämä mikään sosiaalisen kanssakäymisen palsta ole.

    A.Jalkanen

    Tämä on ollut viime aikoina epäsosiaalisen kanssakäymisen palsta. Kun asiat loppuvat, niin siirrytään epäasiallisuuksiin. Annetaan jokaisen olla onnellinen omista metsänhoitopäätöksistään – voi olla että he tietävät mitä tekevät.

    mehtäukko

    Noinko on? Onko puppugeneraattoreiden paikkaansapitämättömäksi todennettu trollaus keskustelupalstalaisten syötävä?

    A.Jalkanen

    Eikös se riitä että on omat argumentit kerrottu ja mielipide ilmaistu. Ei toista voi pakottaa muuttamaan mielipidettään.

    mehtäukko

    Ei ole yritettykään ”pakottaa”. Mutta onhan se törkeys mo kanssa-ihmisiä kohtaan ja katsoa sivusta , kun täyttä sontaa suolletaan.

    Jovain

    Sontaa ei ole syötetty, ei ole edes yritetty syöttää. Kysymys on peitteisen metsänhoidon, jk metsänhoidon vaihtoehdoista.

    A.Jalkanen

    Tapion julkaisemat metsänhoidon suositukset riittävät useimpiin tarpeisiin. En näe tarvetta keksiä pyörää uudelleen. Tämä on kommentti kirjoittajille RR, Jovain ja Perko jotka sanovat että pitäisi opiskella, simuloida ja laskeskella. Näin vanhana kannattaa jo tehdä vain sitä mikä huvittaa, ei sitä mitä muut kehottavat tekemään.

    Ammatti Raivooja

    JK tarvii alkuherätyksen, sitä ei myydä ihan kenelle tahansa. Minun kokemus asiakkaista, jotka JK:ta ovat halunneet, ovat olleet kaupunkilaisia ja ammatit eivät liippaa lähelläkään metsää. Eli metsästä ollaan ihan autettavan roolissa. Ei tätä fuulaa pysty syöttämään niille, jotka ovat metsässä tekemässä ja näkemässä. ”Saat 10% tuottoa, ikinä ei tarvii istuttaa ja fiilistä ei laske raivaaminen, rohkeasti vaan siirtymään isoista hoidetuista metsistä nyt tähän. Ai siellä on tulossa pihlajaa, haapaa, hieskoivua jne. , älä takerru pikkuseikkoihin, tässä mun paperilla on selkeästi pieni koivu, keskikokoinen mänty ja iso kuusi. Et sä tarvii ojia, lannoituksia, istutuksia ja kuitu- ja paperiteollisuuskin loppuu Suomesta.” Nii ni tää keskustelu jatkuu ikuisesti kun tuskin täällä olevat ihmiset kokevat herätystä, et näinhän nämä menevätkin.

    Aina ku raivaa siirtymämetsiä niin joka kerta tuntuu ja tietää et asiat lähtee siitä pisteestä huonompaan suuntaan ja se raivaus ei lopu siihen ennakkoraivaukseen. Markkinointi ja todellisuus ei lyö kättä mut jos tätä on vasta aikaa kokeiltu niin  ymmärtää et intoa voi olla nyt enemmä.

    Perko

    A J   ,  mukavuus edellä   ja  virkistykseksi  sitä mikä  soppii  mukavasti  mielelle ja kropalle .

    — AR huolet  ovat raivaus , no  kun on  hyvin tuottava metsä jatkuvasti  josta on myyntiä herkeämättä niin siitähän on mainio ns ”raivata ”  jalostaa jatkuvasti tuottavuutta parantaen!   Sopivasti on vahvaa puuta varjostamassa paahteelta  ahertajaa.

    suorittava porras

    Voip olla ,mutta voip olla olemattakii…

Esillä 10 vastausta, 1,561 - 1,570 (kaikkiaan 2,323)