Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 1,111 - 1,120 (kaikkiaan 2,306)
  • Aukon tuottomenetelmät

     

    ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

    Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

    En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

    Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

    ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

    Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

  • Perko

    Voin,  esim.   euroja / ha / vuosi.   noin ole  tehnyt.

    Reima Muristo

    EDIT

    A.Jalkanen

    Vertailuissa pitää muistaa että yläharvennus on myös jaksollisessa mallissa käytössä yhtenä varttuneen kasvatusmetsän hakkuuvaihtoehtona.

    Puuki

    EDIT

    Perko

    EDIT

    A.Jalkanen

    EDIT

    Visakallo

    Perkon kannattaisi kyllä kirjoittaa ihan oma JK-opas. Kyllähän monilla on haave taloudellisesta riippumattomuudesta, mutta heiltä puuttuu rohkeus ja tieto siitä, miten tähän tavoitteeseen päästään. Perkon kirja voisi olla näille ihmisille henkilökohtainen vaurastumisen opas, ja sitä myymällä myös Perko itse vaurastuisi entisestään.

    Jovain

    Tuoton nopeus on todettavissa Pukkalan käyrästöiltä. Toinen on sädekasvu, joka sekin tuottaa heti. Tuottaa myös jaksottaisen metsissä, mutta huomattavasti myöhemmin ja hitaammin. Tukin lihottaminen nykyisessä markkinatilanteessa on kannattavaa ja siihen päästään. Visakin hyvällä tavalla omissa metsissään, mutta myös hoitomuotoja yhdistämällä. Olen ymmärtänyt, että tällaisten hoitomuotojen perään olet haikaillut?

    Tolopainen

    EDIT

    Perko

    EDIT

Esillä 10 vastausta, 1,111 - 1,120 (kaikkiaan 2,306)