Keskustelut Metsänhoito Argrow

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Argrow

    Argrow on ollut jo muutaman vuoden suomessa. Paljon luin että moni on tällä istuttanut. Mutta tuloksia/kokemuksia ei juurikaan ole kirjoiteltu, niitä olisi kiva kuulla. Itse myyntipuheet ja esittelyvideothan löytyvät netistä, myös yksi tutkielma tuli vastaan.

    Puulaji ja pohja jossa kokeiltu kiinnostavat ja kuinka hyvin lannoitettu on hyötynyt lannoittamattomaan taimeen verrattuna.

    Hyötyinä voisi nähdä:
    -Heinäystarpeen vähentyminen, jollain kohteilla (lannoite investointi maksaisi jo tässä takaisin)
    -Nopeampi kiertoaika (puu saadaan nuorena kasvamaan/järeytymään)
    -Hirvituhojen vähentyminen (nopempi kasvu lyhentäisi kriittistä aikaa tuhoille)
    -Kuivuuden kesto (juuristo kehittyy nopeammin, ei niin herkkä tuholle)

    Haittoina voisi nähdä sen että jos mitään ylläolevista hyödyistä ei saavuteta tai kasvunlisä on minimaalista, niin sijoitus ei maksa itseään välttämättä takaisin.

  • Tomperi

    Mitenhän lie noitten  kustannusten kanssa jos vähänkään ajatellaan kustannustasoa ja toiminnan järkevyyttä.  ”

    ”Vielä vuonna 2002 mätästys, istutus, taimet sekä kaksi taimikonhoitokertaa maksoivat Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastojen mukaan metsänomistajalle noin 1 100 euroa. Viime vuonna samasta paketista joutui jo pulittamaan keskimäärin yli 1 900 euroa.

    Samalla kun metsänhoidon kustannukset ovat nousseet, ovat metsäjohtajat onnistuneet jäädyttämään kuitupuun hinnat. Vuonna 2002 metsikön alkuvaiheen metsänhoitokulut pystyi kuittaamaan myymällä 49 kuutiota kuusikuitupuuta, mutta viime vuonna pinon piti olla jo tuplasti suurempi, 98 kuutiota.”  Noin sanailivat  SAMI KARPPINEN, MIKKO RIIKILÄ. .  Tuossa ei ole temppuiltu edes koron kanssa.  Noh hyvähän se on touhuta jos rakastaa yhteiskunnan tukia. Järkeä siihen touhuun ei näytä tarvittavan ja sama touhu jatkuu firmojenkin metsissä.

    Panu Panu

    Männyllä saataneen parempi hyöty kuin kuusella kuten siinä gradussa havaittiin. Joku MHY:n kaveri oli koivullakin mitannut pituushyötyjä.

    Itse en ole tehnyt vertailuja mutta toistaiseksi arGrow on käytössä.

    Rukopiikki

    Itse olen lannoittanut pieniä koivuja muilla lannoitteilla ja huomannut hyödyn. Kasteluveteen hyvä lannoitetta laittaa.

    Makarov

    Ensi keväänä suunnittelin argrowta kokeilevan. Kiinnostaa tuo tehokas metsänkasvatus ja kun metsätalous on ollut sen verran kannattavaa niin en pidä sitä niin isona investointina.

    Tolopainen Tolopainen

    Oliskohan humpuukia, puuntaimet tarvitsevat ensimmäisinä vuosina hyvin vähän ravinteita, kun niitä ei vähäiseen kasvuun paljon kulu.

    Makarov

    Olihan sitä ainakin ruotsissa tutkittu että parantaa taimien kasvuun lähtöä. Pitää kokeilla niin voi sitten itse arvioida, jättää vaikka jonkunäkösen alueen ilman kivennäismaasta niin voi verrata vuosien kuluessa.

    Lat3

    Onko Rukopiikki millaisia koktaileja tehnyt? 

     

    Samaan hengenvetoon voin myös todeta että joskus tekisi mieli kokeilla lehtilannoitetta puun taimella samalla kun levittää tricoa. Tai suihkaista molempia jo suoraan taimilaatikkoon ensimmäisen kerran. Ei kenelläkään tästä ole kokemusta tai tietoa? Täytyisi vaan aiheeseen porautua syvemmin että mitä ravinteita puu tarvitaee ja mistä niitä saa, jotta voisi kuvitella siitä edes testaus mielessä olevan hyötyä.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Kaksi vuotta sitten syksyllä istutin 2v kuusen potteja ja Argrow-jyvät laitoin putkeen ennen pottia. Lannoittamattomana koealana 10m leveä kaistale vanhan pellonpohjan melkein neliön muotoisen alan yläkulmasta alakulmaan. Kuvio loivassa rinteessä.

    Ainakaan toistaiseksi ei mitään havaittavaa eroa jyvitetyillä ja jyvittämättömillä taimilla.

    Lauri

    Lat3

    Mahtaako tuossa tapauksessa pelto jo itsessään olla niin ravinteikas paikka että ei ole eroa juuri enää havaittavissa? Onko missäpäin suomea tämä testi tehty? Kiitokset jakamastasi kokemuksesta ?

    Kuitupuunkasvattaja

    <p>Tolopainen kirjoitti asiaa siinä mielessä, että taimi tarvitsee alussa vain vähän ravinteita.</p><p>Muut kasvutekijät unohtuivat. Havupuu kasvaa aina paremmin, jos sienijuuri voi hyvin ja juuristolla muutenkin hyvät olot. Ravinteita tulee taimipaakussa ja taimitarhoilla saatetaan lyödä paakkuun osa pitkävaikutteisena.</p><p>Mutta aina unohtuu, ettei Argrow ole lannoite. Se on lähinnä kasvuhormoni. Ymmärrettävästi tuotteen kaupallistajat eivät käytä doping-termiä, mutta sitä se on ennemmin kuin lannoite.</p><p>Uskon jonkin verran Argrow-tyyppisten aineiden käyttöön. Ihme, ettei meillä ole juurikaan vielä tuloksia asiasta.</p>

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)