Keskustelut Metsänomistus Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 114)
  • Apua veroilmoituksen tekemiseen?

    Metsänomistaja

    Tule tekemään sähköinen arvonlisäveroilmoitus OmaVerossa – me autamme! Saat apua sähköiseen ilmoittamiseen verotoimistosta kampanjapäivänämme 13.2. Mukaan tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai Katso-tunnisteen.

    Katso myös maatalousyrittäjän tai metsänomistajan veroinfo:

    https://www.youtube.com/watch?v=zk4xR1jkpH0

     

  • Tolopainen

    Mönkijä tietenkin on metsätalouden kalustossa. Miksi noita tunteja mönkijälle on laitettu noin vähän samalla vaivalla laittaa parikymmentä ja verottajan ohjevähennys on 14€/h.

    harrastelija

    Tuosta verotuksesta yleensäkin tuli taas karua tiliä, kun v. 2017 2C-lomaketta täyttelin. Alvin kanssa bruttona tulot ylittivät 34 %:iin ja alvi sen 24 %. Sanotaan, että alvin saa takaisin, jos on menoja, mutta eihän niitä menoja tahdo nyt niin paljon olla, joten sieltä mo:n puutilistä se menee. Kaiken kaikkiaan n. puolet kokonaistulosta ilman vähennyksiä menisi verottajan käyttöön.

    Vuoden verotulollani valtio voi jakaa 2-3 sosialihuollon varassa olevalle sosialiavun! Tämä kertoo ns. huoltosuhteen tasosta. Yhä pienempi porukka hoitaa suuremman joukon hyvinvoinnista! Ikävämpi puoli tässä on, että äänestyksessä verotulojen puurtajat häviävät! Tällä menolla olemme kierteessä, joka ei tiedä hyvää – velka kasvaa….

    Tolopainen

    Se on sitä oikeudenmukaista verotusta. Jos yksityinen sektori ei ole raskaan veroikeen alla mistä  viranhaltijoille ylisuuria palkkoja voisi jakaa. Raha ei tipu taivaasta, yksityinen sektori maksaa kaikki yhteiskunnan kulut. Myöskin  demari Hiilamon palkan joka päivittäin viisastelee tv:ssä.

    Visakallo

    Verorasitus kohdistuu yhä enemmän yksityisiin ihmisiin suorien tuloverojen ja kulutusverojen muodossa. Tämän lisäksi tulevat jatkossa yhä kisistyvät kiinteistöverot. Samaan aikaan kasvavalle osalle veronmaksu on lähes täysin vapaaehtoista. Metsäyhtiötkin tuottivat voittoa 50.000 euroa työntekijäänsä kohti. Maksavat toki veroakin, mutta eivät alkuunkaan siinä suhteessa mitä työntekijänsä.

     

    pihkatappi

    Goofyn esimerkin mukaan lasketaan vain kilometrikorvaus autolle. Se on siis kilometrikorvaus, todellisten kulujen mukaan. Ei mitään tekemistä sen kanssa että auto olisi metsätalouden kalustoa. Auton poistot tehdään vain laskelmaan, jotta saadaan se todellinen km korvaus, ei veroilmoitukseen merkitä poistona. Minullakin oli toissa vuonna noin 80% auton käytöstä metsätalouden ajoja, mutta en ajatellutkaan että alkaisin vääntämään verottajan kanssa autoa metsätalouden osaksi poistoineen jne. Tuon Goofyn mallin mukaan teen kyllä jatkossa auton km korvauksen.

    Uusmetsäläinen

    Harrastelijalta erikoista veromatematiikkaa. Ei alvia voi lisätä puunmyyjän kokonaisveroasteeseen. Se on ns. kulutusvero, joka myyjä lisää tavaran myyntihintaan. Myyjä perii veron puun ostajalta myynnin yhteydessä ja tilittää sen myöhemmin valtiolle.

    Enkä nyt muutenkaan hirveästi jaksa valittaa metsäverotuksesta. Vähennysmahdollisuudet ovat hyvin laajat ja monimuotoiset.

    Tolopaistakin joudun korjaamaan sen verran, että professori Hiilamo on varmaan edelleen puoluekannaltaan vihreä: ollut mm. vihreiden eduskuntavaaliehdokkaana.  Vihreäksi oikein viisas mies, jolla on  sosiaalinen omatunto paikallaan.

    Suuresti arvostamani Tolopaisen talousopit ovat kuitenkin vähän vanhakantaisia. Tuo julkisen ja yksityisen sektorin totaalinen vastakkainasettelu ei ole nykymaailmaa. Kumpikin tarvii tässä pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa toisiaan. Korkean tuottavuuden yritystoiminta ei ole  nykyisin mahdollista ilman julkisen sektorin tarjoamaa kehittynyttä perusrakennetta. Jopa sosiaalisilla tulonsiirroilla on kansantaloudessa ns. kerroinefekti, jolla voi lisätä talouden kasvua kulutuksen avulla.

    Erikoinen on tuo Tolopaisen nettomaksajajuttu. Ei siitä kannata ainakaan katkeroitua, vaan pikemminkin olla erinomaisen ylpeä, jos onnistuu Tolopaisen määrittelemäksi nettomaksajaksi pääsemään. Koko elinajalta lienevät noin määritellyt nettomaksajat harvassa.

    Itse laskin , että joudun aloittelevana eläkeläisenä vielä elämään 50 vuotta ja sairastamaan  viimeiset kymmenen vuotta, jotta pääsen nettosaajaksi Tolopaisen määritelmän mukaan. Eiköhän käytetä vähän fiksumpaa määritelmää, joka mittaa ihmisen hyödyt ja haitat ihmisarvoisella tavalla.

     

     

    Tolopainen

    Kannattaa kuitenkin käyttää verottajan arvoa jos omissa laskelmissa päätyy pienempään kilometrikuluun. Minun autolla tuo laskennallinen kulu on n.20c./km.

    Tolopainen

    Se on turha tässä nyt hakea mitään vastakkainasettelua maksajin ja saajien välille. Haluan vain tuoda asioihin oikean näkökulman kun tässä nyt on kovin kaltoin kohdeltu tätä saaja puolta ja on kuulemma annettu paljon rahaa niille jotka kaikki kulut maksaa. Meillä kun näkökulma on kuitenkin hiukan tätä maksaja puolta sorsiva. Kaikki puolueet ovat köyhän asialla kun ne eivät ketään omilla rahoilla auta. Ja kansanedustajien omakin eläketurva on siirretty kansan maksettavaksi.

    Goofy

    Harrastelijalle, ja muillekin suora lainaus syventävistä vero-ohjeista, miten verottaja tarkastelee kuuluuko kulkuneuvo metsätalouden kalustoon.

    ”Asunnon ja metsän välisiä matkoja ei lueta metsätalouden ajoiksi tutkittaessa kulkuneuvon kuulumista metsätalouden kalustoon. Korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjaratkaisun KHO:1999:29 mukaan tällaiset matkat eivät ole TVL 72 §:n 1 ja 2 momenteissa tarkoitettuja tilapäisiä työmatkoja. Auto tai muu kulkuneuvo voi kuulua metsätalouden kalustoon vain, jos sillä ajettavista ajoista yli puolet liittyy muuhun metsätalouden veronalaisen pääomatulon hankintaan kuin metsätilalle kulkemiseen. Henkilöauton tai pakettiauton kuuluminen metsätalouden kalustoon on siten hyvin poikkeuksellista.

    Metsätalouden kalustoon ei myöskään kuulu henkilöauton peräkärry, jolla kuljetetaan tarvikkeita ja koneita asunnolta metsään.”

    Ja syventävät ohjeet löytyy tästä linkistä.

    rööri roope

    Verotus on loppujen lopuksi tekijälle hyvin yksinkertainen.Selvät ohjeet löytyy verottajan sivuilta ja verotoimistoista saa tarvittaessa neuvoja epätietoinen asiakas.

    Voihan sinne ilmoitukseen/kirjanpitoon kirjata noita harmaan alueen kuitteja ja matkakulujakin,mutta kun jää kiinni verotarkastuksessa ei varmaan naurata kun tsiikaavat kiinnijääneitten verotuksen ja kirjanpidon esim. 5 vuotta taaksepäin ja 10 seuraavan vuoden veroilmoituksen/kirjanpidon eteenpäin vuosittain.

    Huumori joutuu varmaan koville.Nimimerkki sivusta seurannut ja valituksia kuunnellut.

     

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 114)