Keskustelut Metsänhoito Ammattimetsurin käyttö myrkytuho raivauksessa?

  • Tämä aihe sisältää 17 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, sitten Burl toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
  • Ammattimetsurin käyttö myrkytuho raivauksessa?

    Aloitin ketjun kysyäkseni miten muualla suomessa käytetään oikeita ammatti miehiä tuho raivauksissa? Ainakin pohjois-pohjanmaalla merkille pantava seikka oli jälleen, että kaatuneiden runkojen kimpussa ei juuri metsurin varusteita käyttäviä miehiä/naisia ollut vaa sähköyhtiön ja pelastuslaitoksen väki. Tulee vain toisinaan mieleen, että joissakin tapauksissa alan osaajat voisivat hoitaa muutaman rungon linjojen ja rakennusten päältä nopeammin mitä edellä mainitut. Ehkä kyse on vain ” kustannuksista ”?

  • hiliman

    Luultavasti metsurit olis halvempia kuin kovapalkkaset sähkömiehet ylitöissä. No hyvä siitä tuloo, ku asentaja tylsällä ketjulla jurnuttaa.

    Korpituvan Taneli

    Tuo moton käyttö linjojen raivauksiin oli täällä ihan täysimittaisena käytössä jo Tapani myrskyn aikaan. Jalkamiehet kävivät thystelemässä missä puita on ja moto poimi pois. Ihan sellaisiakin linjoja ajettiin motolla läpi joissa oli vain siellä täällä hajapuita. Motokuski sitten raportoi sähkömiehille millä tolppaväleiellä langat olivat löysällä. Kyllähän siinä miestyönä olisi viikkoja mennyt. En tiedä kuka oli idean äiti tai isä, mutta kai se tilaus piti sieltä sähköpuolelta lähteä, Vai tarjosikohan Jukka koneitaan, ei ole tullut kysytyksi.
    Näyttää siltä että eri puolilla Suomea olisi paras vähän vaihdella tietoja ja ideoita. Ihan organisointipuolellakin olisi näköjään paljon vielä työtä tehtävänä.

    Yleisemminkin olen jo ehtinyt ihmettelemään tuota pelastuslaitosten roolin korostamista raivauksissa, kun siihen on valmiiksi koulutettuakin työvoimaa ja koneellistaminenkin onnistuu näköjään hyvin.
    Mites sitten suu pannaan kun tarvittais pelastuslaitosten miehet kekäleille kuseksimaan. Sehän se kuitenkin on yksi heidän ydinosaamisalueitaan, kukas sen sitten tekee kun miehet on raivuulla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kuusessa ollaan

    Syynä lienee turvallisuuspykälät, sillä linjat voivat olla jännitteisiäkin, vaikka olisivat melkein maassa. Lisäksi pitää olla yhteydet myös sinne virtalähteen suuntaan, ettei yritetä väärään aikaan kytkeä virtoja.

    Sitä kyllä ihmettelen, että linjamiehet sahaisivat ilman turvavarusteita. Kai heilläkin on työturvallisuuspykälät voimassa.

    Anton Chigurh

    Meiltä oli sähkö poikki yli kaksi vuorokautta (palasivat männä yönä 01.30). Eilen iltapäivällä tarkastivat linjat helikopterilla. Se käy nopeasti. Melkein yhtä nopeasti kuin lumikon myyräntappo lapissa: vaikka yhtään lumikon jälkeä ei näy, niin silti ne tappavat kaikki sopulit ja myyrät kolmen vuoden välein sukupuuton partaalle (kertoi myyrätuhovastaava professori henttonen minulle henkilökohtaisesti pallasjärvellä muoniossa pari viikkoa sitten; jostakin syystä ei onnistunut livahtaa [siis tämä myyrätuhovastaava] minulta karkuun tällä kertaa).

    Visakallo

    Taitaa kuitenkin olla niin, että ne juttuja tekevät toimittajat ja kuvaajat liikkuvat yleisiä teillä, joilla pelastuslaitoksen näkyvyys on yleensä suurempi. Sähköyhtiöiden miehet, metsurit ja motot ovat siellä kauempana maastossa.

    Korpituvan Taneli

    Eihän ne motomiehet täälläkään toki omineen siellä linjalla olleet. Olihan siellä sähkömiehiä sen puolen hoitamassa, mutta puiden nyppiminen linjalta kävi hienosti motolla.
    Onhan se järkeenkäypä asia että moto saa puun pois vähemmin vaurioinkin. Ensin kääntää puun pois ja sitten katkaisee. Sahapelissä kun alhaalta katkoo menee tukki hukkaan ja loppu puu vetää langat kokonaan alas.

    Edelleen olen sitä mieltä ettei organisointi ole kunnossa jos 5 sähkömiestä on yhden puun kimpussa. Vai oliko peräti lavastettu kuva.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    koivunkaataja

    Olen huomannut ettei ”maallikkoammattilaisella” ole arvostusta eikä tarvetta nyky-yhtiskunnassa.

    jees h-valta

    Tanelin linjoilla. Aika surkean näköistä oli sahuuttelu ja puuta katkottiin suurinpiirtein mistä satuu. Enpä pitänyt edes aina kovin turvallisena niitä sahauksia. Linjapännissä oleva latvus heilahti kuvissa aika vapaassa muodossa kun vedettiin juuresta poikki.

    MJO

    Kyllä sähkömieskin voi osata sahata. Toimittajat ottavat useita kuvia. Eikä ne ole parhaita ns. ammattimaisuuden kannalta.

    Eikä moto ole aina saatavilla tai paikkaan täytyy tehdä ajoura motolle. Puita voi olla vain muutama, jolloin ei ole mieltä raahata motoa paikalle.

    Vain olenko palstalla ainoa ei ammatiltaan metsuri?

    Puuhastelija

    Jos sähkömiesporukan mukana olisi yksi ammattimetsuri niin homma olisi nopeampaa, turvallisempaa ja halvempaa. Varsinkin talvikeleillä taitaa vilu tulla jos ensin huhkii moottorisahan kanssa hikeen itsensä ja sitten alkaa johtojen korjaus.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)