Keskustelut Tekniikka Ammattilaisen vinkit viilaamiseen ja moneen muuhunkin asiaan

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 47)
  • Ammattilaisen vinkit viilaamiseen ja moneen muuhunkin asiaan

    Nyt löytyi  loistava kanava kerrassaan !!!   Tulee ihan joidenkin vinkit täältä mieleen  😀   Viila on 6.3 mm  jolla viilataan raivaussahan terää jne .  Kannattaa oikeasti katsoa ja kuunnella mitä ammattilaisella on asiaa eri videoilla .  Sektorisuojat ja rajoitinruuvit  lähtee pois kun aletaan oikeasti tekemään töitä…..

     

     

     

  • Jätkä

    kestopuu. K-Rauta on ihan Jees- viilakauppanakin. Meilläpäin vain sahakaupassa on hinnat yleensä ottaen huomattavasti halvempia kuin rautakaupoissa, johtuen siitä, että esim pyöröviiloja myyvät paljon isompia määriä – ja usein laatikkokaupalla.

    Olen hieman ihmeissäni täällä esiintyvistä jutuista siinä, että kaikki tilataan jostain kaukaa. Eikö paikallisilla kappiailla ole tavaraa hyllyssä, kun viilatkin pitää tilata – ja maksaa postikuluja. M-sahat tilataan jopa Keski-Euroopasta jne.

    Tuollaisella asiakkuudella lopettaa se viho-viimenenkin konekauppias toimintansa kannattamattomana. Menkää käymään Arskalla, kun hänelle on tullut sahakuorma. Kerran kävin, kun siirsivät sahoja varastoon, – oli tullut 700 kpl Stihl 201:stä. JNE!

    arto arto

    Hinta ratkaisee viime talvena kunnostin tutulle raivaussahaa. Oli mäntä mennyt suomessa olisi maksanut reilun satasen. Tutulta tiedustelin ruotsista sama alkuperäinen husssen mäntä (mahle) suomen rahassa vajaa 30 ekua.

    Jätkä

    Varaosissa onkin jo tyypillinen Suomalainen yritteliäisyys päässyt pintaan. En ymmärrä, miksi ei normaali kahden kertotaulu riitä hinnoittelussa.

    Jokin aika sitten ostattelin Traktorin raidetangon päähän niveltä. Virallisen maahantuojan hinta oli puistattavan kova. Katsoin Virolaisen liikkeen listoja, niin Suomen hinnalla olisi voinut ostaa yhdeksän päätä – ja vielä olisi rahtikuluihin jäänyt kaksinkertainen summa. Tuote oli alkuperäinen, näin sen, kun sen sieltä sitten tilasin.

    Mutta jos ”tilaa” uuden moottorisahan Ruotsista tai saksasta ja tonnin sahan saa sieltä satasta halvemmalla, niin mielestäni sillä saa säästön sivutuotteena sen, että paikallisen kauppiaan palvelut huononevat.

    On hiukan-pikkuisen eri asia, jos on kyse sellaisesta ammattilaitteesta, joka vaikuttaa ansiotasoon, kuin harrastelija-räpeltäjästä, jonka ropponen voi olla ”telakalla” jopa viikkokausia aiheuttamatta mitään vahinkoa.

    Kannattaa huomioida, että merkkiliikkeen varaosahintaan ei lisätä rahtikuluja ja periaatteessa yleisimmät osat ovat hyllyssä.

    mehtäukko

    Takuupuolikin saattaa paikalliskivijalassa varmemmin pelata…

    Jätkä

    Takuulla!

    metsänhenki

    Kannattako viilata paljain käsin?

    Mikä taika on siinä, että viilaa kourun syväksi? Eikö riitä, että normaaliviilalla, 5,5 mm, muotoilee hampaan sopivasti ottavaksi eli hampaan kärkeen haluamansa kulma-asteluvun? Moottorisahankin teräketjun viila on vain esim. 4,8 mm.

    Jätkä

    Kun isommalla viilalla tehdään viilaus oikealla korkeudella tulee : – Hampaan etukulma tehokkaasti leikkaavaksi, – Kourun muoto ohjaa lastun kevyesti ”rullalle ” kouruun,- Irroitettu lastu mahtuu yleensä koko leikkuun matkalta, eikä pursua hampaan ja leikkuupinnan väliin = terä ei potki oikealle niin usein ja voimakkaasti.

    Jätkä

    metsänhenki: Kannattako viilata paljain käsin?

    V= Ei kannata. Teroittaessa kannattaisi (pitää) aina käyttää käsineitä. Mielellään nahkasormikkaita, jotka suojaavat sormia terän hampailta.

    Nimenomaa ketjusahaa teroittaessa homma on aika tarkkaa puuhaa ja ainakin minä pidän maastossa sahaa sylissä ja istun reppujakkaralla. Vasemman käden peukalo on ketjun päällä viilattavan hampaan tuntumassa ja oikealla kädellä työnnän viilaa. Pidä hammasta paikoillaan vasemmalla kädellä, ilman sitä hammas heiluu välyksen verran laipan urassa. Ensin toinen puoli, sitten sahan kääntäminen ja toinen puoli.

    Ketjusahoja teroitellaan ketjun karkeuden mukaan 4,0 mm:n  ja 5,5 mm:n välillä olevilla viiloilla. Jotkut valkkaavat viilansa tarkoin esim 0.325-jakoiselle ketjulle 4,7 – 4,8 – 5,1 mm:n listalta. Sopivin viila on aina sa, joka juuri ja juuri mahtuu kourun sisään syömättä liikaa sivulenkkiä, ettei se heikkene.

    Purutilan koko on siinäkin hampaassa se avainkysymys. – ja viilan oikea korkeus.

    petep

    Oulusta ei  6,3 mm viilaa löytynyt  mutta Ylivieskasta löytyi   marmoritiskiltä ja olen  aika yllättynyt . Hinta nyt oli ehkä vähän yläkanttiin mutta  kokeilut maksaa  😀

    Jätkä

    Täällä on ollut saman hintaisia viilat. 6,3:nen  puree minusta paremmin, eli sen hinta voisi olla kalliimpikin, koska se tuntuu kaikin puolin paremmalta.

    Olen paksumpaa viilaa käyttänyt ainakin 20 vuotta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 47)