Keskustelut Tekniikka Ammattilaisen vinkit viilaamiseen ja moneen muuhunkin asiaan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 47)
  • Ammattilaisen vinkit viilaamiseen ja moneen muuhunkin asiaan

    Nyt löytyi  loistava kanava kerrassaan !!!   Tulee ihan joidenkin vinkit täältä mieleen  😀   Viila on 6.3 mm  jolla viilataan raivaussahan terää jne .  Kannattaa oikeasti katsoa ja kuunnella mitä ammattilaisella on asiaa eri videoilla .  Sektorisuojat ja rajoitinruuvit  lähtee pois kun aletaan oikeasti tekemään töitä…..

     

     

     

  • Jätkä

    Onko tosiaan vieläkin joillekin uutta ja ihmeellistä 6,3:n mm:n viila?

    Varsinainen viilaus kannattaa tehdä työntällä liikkeellä.

    Viistous ja jyrkkyys on meilläpäin kyllä eri jätjestyksessä

    Sektorisuojan puuttumiseen työnantaja ja vakuutusyhtiö suhtautunee aika jyrkän torjuvasti. Myös hyödyt sen poistamisesta ovat sangen vähäiset. Kaksin työskentely pitäisi kieltää lailla!

    Kaatokoloa ei aina pidä jyrsiä puoliväliin tyveä, (paitsi JEZZEn)

    Kyllä se kolon sahausjärjestys on: viisto ensi, sitten vaaka. Eikä tarkoituksella aina ”piilosahausta”.

    Pavekka

    Ei kai sillä väliä ole mutta huvitti tuo taaksepäin viilaaminen. Vai oliko sillä oikea tarkoituskin? Pitää viila linjalla ja nopeuttaa tapahtumaa ehkäpä..

    petep

    Kertoo yhdellä videolla viilaaminen tehdään työntävällä liikkeellä . Piti kyllä itsekin vähän miettiä mikä on jyrkkä ja loiva kulma  mutta hyvässä terässä oli laitteet .

    Jätkä

    Pavekka:”Ei kai sillä väliä ole mutta huvitti tuo taaksepäin viilaaminen. Vai oliko sillä oikea tarkoituskin? Pitää viila linjalla ja nopeuttaa tapahtumaa ehkäpä..”

    Kyllä minäkin vedän viilan ”samasta reiästä” takaisin, mutta en toki paina terästä vasten. Nopeuttää huomattavasti viilausta, mutta kyllä sen pitää olla kevyt liike.Valmistajan suositus on 15 astetta (Suorastakulmasta) Minusta näytti, että kaveri työnsi viilaa niin, että kahva oli korkeammalla kuin kärki? Jos näin on, niin myös viilan asento on just väärinpäin.

    Viila oli kyllä oikealla korkeudella, eli oikeassa syvyydessä – taikka olisi saanut olla jopa karvan verran syvempänä.

    Ketjut ja pyöröterät tulevat parhaat, kun ne viilaamalla teroitetaan (taikka arton vain suorahiomakoneella viikon välein)

    Kaverilla on videolla tasan oikea viilausasento: Seisaallaan ja terä lähes rintaa vasten.

    Jänkhäjoonas

    Niin, perustuukos tuo tehokkuus nimenomaan isomman viilan suomaan suurempaan leikkuupinta-alaan? Raivuusahan leikkuuterän alla tietenkin reilusti tilaa, joten voipa tuon kai noinkin tehdä

    arto arto

    Se tehokkuus perustuu purunpoistoon. 6.3 viilalla harvoin näkee purua kannolla . Normi viilalla aina . Pikkurisussa sitä ei huomaa mutta isoissa tosi iso ero. Normi viilalla jos saa saman kun viilaa ns tuplahampaan.

    Jätkä

    Hampaassa on purutila – purukolo, johon lastun pitäisi sujuvasti mahtua, kunnes hammas tulee puusta ulos.

    Pyöreällä viilalla tehty kaareva purutila tekee lastulle hyvän muotoisen pinnan.

    Kenttäsirkkelin terien kanssa laskettiin hampaiden väliin jäävää tilaa ja se on niin, että vakio hammasmuodossa millin paksuinen lastu täyttää hammasvälin kuuden tuuman pelkkaa sahattaessa. Jos purutila tulee liian täyteen, tapahtuu se, minkä arto sanoi: Puru siirtyy terän ja puun väliin = Talvella puhutaan ”laastaamisesta”, eli lautojen kyljet ovat kuin laastilla sivelty. Aiheuttaa huomattavan mittavirheen.

    Fysiikan lakeja on kunnioitettava.

    Metsuri motokuski

    Nyt selvisi tuokin että mistä laastaaminen johtuu. Perämiehenä toimiessani olen monta kertaa miettinyt että mistä ohut laastikerros laudan pinnalla johtuu. Olen uskonut että se johtuu laudan lämpenemisestä sahatessa.

    Ola_Pallonivel

    Olen tuota tubettajaa seurannut, todella hyvin tehtyjä videoita. Katsokaapa video Husky 555 käyntiongelmista. En olisi uskonut, että säätämällä tulee kuntoon. Tuo sammuminen tuntuu olevan yleinen vika 555 raivurissa.

    Tomperi

    Oisko mitenkään mahdollista järjestää kilpailu tai testi jossa etsittäisiin terävin raivaussahan terä?  Loppuisi sinällään tärkeä jargoni terän terävyydestä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 47)