Keskustelut Metsänhoito Ämmät ennustaa maailmanloppua,ukot metsien.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Ämmät ennustaa maailmanloppua,ukot metsien.

    Metsätaloutta ja puuntuotantoa seurailleena jollain tavalla olen käsityksessä, että mikäli metsien hoito ajallaan viljelystä,perkuista, harvennuksista ja sadon korjuista paranna juoksuaan, niin voisi käydäkin.

    Aikoinaan loppui ”ennakon”pidätys uudistuskuluihin.Kuolinpesät ja muut sekalaiset omistajat vain roikottavat hoitamattomia metsiään. Lahopuuta ötököille suojellaan,padotaan,räjäytetään ja muuten vaan jätetään joka puolelle,mutta eikun lisää vaaditaan.Tietysti korvauksetta yhteiseksi hyväksi.

    Ja jk:n autuus se onnelan tuo: korjata vain tukkia tukin perään!?

    Oman ryvöksensä hautova eu tunkee metsiin koko ajan ,kotimaiset hännystelijät oppainaan.

    Puuta pitäisi kuitenkin tuottaa ja enemmän hakata sekä kansakunnan elää.

  • Jätkä

    Vuonna 1858 Evolle perustettiin metsäkoulu, koska valtiovalta oli todennut, että suomen metsät häviävät silloisilla käyttömenetelmillä.

    Koulu pistettiin hienoon maisemaan, joka tosin oli juuri palanut metsäpalossa ja ensi töikseen uudistettiin kylvämällä.

    Koulutus tuotti aluksi metsänhoitajia, sittemmin metsänvartijoita, metsätyönjohtajia, metsäteknikoita, metsätyötekijöitä ja metsätalousinsinöörejä.

    Kyllä suomen metsiä on uudistettu viljellen jo kauan, Äitivainajani oli pikkutyttönä taimitarhalla kesäisin, kun hänen isänsä metsänvartijana hoiti metsähallituksen taimituotantoakin joskus 1920-luvulla.

    Harsintahakkuut lopetettiin näillä alueilla toisen maailmansodan jälkeen ja joka kevät kulotettiin aukkoja sen jälkeen kylväen ja istuttaen ne.

    Jos halutaan, että suomessa on hyvät metsät ja ”hiilinielut”, on syytä jatkaa samalla kaavalla.

    mehtäukko

    Sepä juuri, että halutaanko.

    Tohtoristason ihmiset monen kymmenen vuoden tutkijan urakehityksellään soutavat ja huopaavat asioista, joka voi muun maailman silmissä näyttää …pelleilyltä meille elintärkeällä elinkeinolla.

    harrastelija harrastelija

    Kyllä se vain onnistuisi suojelu hiilinieluksi ja liito-oraviakin voisi kasvattaa, jos maksaja löytyy.

    Liito-oravan hinta näkyy olevan 1 009 €. Aikoinaan oravan metsästäjä saattoi viikon oravannahka saaliilla hankkia lehmän. Itse kiikutin vielä 1960 Oulun makasiiniin ampumiani kuivattuja oravan nahkoja. Sai niillä silloin opiskelija pullakahvit.

    Jossakin oli laskettu hiilen sidonnan tonnille 11 €. Siihen vaadittiin kuution puun tarve. No, sillä ei ihan vielä uusia autoja osteta, mutta tuo raakapuun hinta näyttää laskevan niin paljon, että aletaan vain hiilen ja liito-oravan tuottajaksi – kenelle kirjoitetaan lasku? Touko Aallolleko?

    mehtäukko

    Se on sinällään se ja sama mikä on puun tuotannon ja kaikkinaisen suojelun keskinäinen tuotos mo:lle, kun velvoite korvataan.

    On aika lurjusmaista Ylen äänitorvet etunenässä vain vaatia yhden osapuolen uhrautumista.

    Oliko keväällä Jns yliopistossa väitellyt uusi tohtori ja teesi, että ötököille on varattava vähintään 20m3 hehtaarille lahopuuksi…

    Puuki

    ” ötököille on varattava vähintään 20m3 hehtaarille lahopuuksi… ”                                Kuulostaa melko pöyristyttävämmänpuoleisehkolta väitteeltä . Kirjanpainajat viihtyy liian hyvin jos tuohon mentäisiin.

    Metsänkasvattajilla tulisi olla samanlainen päästöoikeuksien myyntimahdollisuus kuin muillakin toimijoilla on ollut, kunhan hinnoista sovitaan.  Mm. lentoyhtiöt voisi ostaa päästöoikeuksia ja maksattaa ne sitten asiakkaillaan.  Esim. jossain E-afrikassa pidetty ilmastokokouskin olisi kasvattanut melkoisen päästöoikeuspotin. Aika moni vihreäkin taisi olla siellä ”siivellä” mukana.

     

    mehtäukko

    Taisipa tämä ötökkä”tohtori” suoraan työntyä luonnonsuojelujärjestön ”asiantuntijaksi”..!

    Noita viisaita riittää ja lisää tippuu putken suusta.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)