Keskustelut Luonto Äly ja ymmärrys?.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
  • Äly ja ymmärrys?.

    Elokuun ensimmäinen päivä alkoi eläke.Lapussa luki.Eläke on täysi eläke.Mitä tuo tarkittaa.

    Nyt 54 ja tuli verokortti.

    Eläkkeestä 20% veroa.Jos malttaa olla.Töitä jos tekkee mieli niin 16.5%työtuloista 2670 e asti (sen jälkeen 28.5%)

    Saako tuota eläkettä työn päälle,vaiko tuloja eläkkeen päälle?.

     

     

    .

     

  • Tolopainen Tolopainen

    Se on tietenkin valitettavaa jos on joutunut itse maksamaan lisäeläkkeensä. Se ei ole tarkoitus tässä meidän kollektiivisessa järjestelmässä.

    Jätkä

    Käytännössä jokainen palkansaaja tienaa itse ( = maksaa itse) KAIKKI eläkkeensä, puhutaan siitä millä nimikkeellä  (Työ – Lisä – ) tahansa. Koskaan työssä olemattomille ei tosin työeläkettä kerry, mutta eivät he sitä ole tienanneetkaan.

    Myös lisäeläkkeet on ansaittava …

    Tolopainen Tolopainen

    No miksi palkansaajat eivät maksa itse eläkettä kun eivät ole töissä. Minun eläkkeen on aina maksanut työnantaja. Jos palkkaan työntekijän töihin joudun maksamaan palkan lisäksi sotumaksuja.  Vain yrittäjät maksavat itse eläkkeensä.  Työntekijälle eläketurva on työsuhteeseen liitetty etuus jonka maksaa 95% työnantaja.

    rööri roope

    Palkan maksaja  maksaa työntekijän palkan verot sossukulut   eli  kaikki.

    Tolopainen Tolopainen

    Tässä yhteiskunnassa kaikki kulut lopulta maksaa tuotteen loppukäyttäjä. Ei työnantaja, metsänomistaja tai palkansaaja maksa esim.sellun valmistuskustannuksia. Rahat tulevat asiakkailta jotka maksavat kaikki kustannukset jos eivät maksa toiminta on tappiollista ja loppuu. Metsänomistaja tosin voi tuottaa puuta tappiolla mutta yhtiön kassaan häneltä ei lähde euroakaan rahaa.

    Jätkä

    Työnantaja ei ole palkan eikä muunkaan ”Maksaja”, vaikka tilittääkin osan työntekijän tuottamasta tuloksesta palkkoina ja sivukuluina.

    Sellaisia työnantajia ei paljoa ole, jotka maksaisivat ”Omistaan” kaikki kustannukset. Niin voi ajatella vakavissaan vain työnantajaksi tekeytyvä Tolopainen.

    Poikkeuksen tekee vain Tolopaisen kohtelu, jossa työnantaja on aina maksanut omistaan kaikki – niin palkat kuin eläkemaksutkin, vaikka minkäänlaista tuottavuutta ei ole havaittu. Tolopainen ei ole edes käynyt työpaikalla, saati tehnyt mitään. Työnantaja on myös maksanut lisäeläkkeitä varten aläkevakuutusmaksuja. Muissa työsuhteissa niitä sanotaan työeläkemaksuiksi, mutta Tolopaisen tapauksessa ne ovat lisäeläkkeenä kansaneläkkeen päälle.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos nämä työntekijät ovat niin tuottavia miksi menevät tekemään jonkin riistäjäkapitalistin yhtiöön  töitä. Miksi eivät työskentele vain itsensä hyväksi ja ota koko työpanoksesta tulevaa arvoa itselle. Jätkäkin olisi voinut perustaa oman moottorisahakoulun ja ottaa työpanoksensa tulokset itselleen.

    Maksoin myel eläkkeen yhden työnantajan maksamalla aloitepalkkiolla ja jäi vielä puolet viinaan ja naisIin.

    Metsuri motokuski

    Jätkän ajatus lähtee siitä että työntekijä työpanoksellaan maksaa kaikki kulunsa niin sotu kuin muutkin kulut. Näinhän se on silloin kun työntekijä työpanoksellaan tuottaa voittoa tai vähintäänkin maksaa itsensä työpanoksen tuottamallaan työllä. Nykyään tahtoo vain olla niin että työntekijän työpanoksen tuottama voitto ei ole niin suuri että sillä saadaan kaikki pekkaseet ja vuosilomat maksettua ainakaan täällä metsäsektorilla. Esimerkkinä voisi olla vaikka nämä metsurit. Nehän on poikkeuksetta siirretty itsenäiseksi yrittäjäksi.  On tietenkin ammatteja joissa kilpailutus työtehtävistä ei ole niin suurta että tarvittaviin voittoihin päästään.

    Tolopainen Tolopainen

    Saattaa noissa motokuskeissa olla isoja tuottavuuseroja, mutta kaikille maksetaan saman tessin mukaan. Ohjelmistopuolella työntekijöiden tehokkuudessa erot voivat olla tuhat kertasia. Eikö olisi okeudenmukaista maksaa palkka tulosten mukaan

     

    Jätkä

    Toki Motokuskeissakin on suuria eroja myös tuottavuuden suhteen. TES määrittelee heidänkin palkkansa, mutta TES on vain pohja – minimi, jota vähempää ei saa maksaa. Työ on hieman vaikeaa hinnoitella urakkapalkalle, koska siinä on koko ajan mukana koneen huolto ja käsittely, kuin myös palstan ominaisuudet.

    Kuitenkin monet ajavat urakalla, en tiedä kenenkään urakkasopimuksista, mutta normaali käytäntö on, että siinä on jokaiselle työvuorolle laskettu myös huollolle aikaa.

    On luonnollista, että esim koneen ottaminen lavetille ja kuskaaminen konekorjaamolle jne on aikapalkkaista työtä. Ei kuljettajan palkka kuitenkaan ole se merkittävin kuluerä, ellei hän ole täysi Tollo. Sellaisia ei kannata pitää palkkalistalla.

    Hyvin tuottavat kuskit ovat luonnollisesti mielellään urakkapalkalla.

    Konekoulujen opettajat ovat aina silloin tällöin joko vapaa-aikanaan taikka sitä varten järjestetyllä työelämäjaksolla urakoitsijoilla konetta ajamassa. Ovat haluttuja kuljettajia, joita onkin kosiskeltu vakituisiin työsuhteisiin.

    Muutamat ovat lähteneet – jopa oman koneen hankkineet ja eikun sopimusyrittäjäksi.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)