Keskustelut Puukauppa Älkää myykö viellä

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 93)
  • Älkää myykö viellä

    Siis älkää nyt vain viellä myykö liian halvalla metsiänne, tährätään tuonnesi johonkin syyskuulle, jotta edes jotenkin nauttisimme Amerikan puun hinnoista.

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kysynnän ja tarjonnan laki määrää hinnat. On uskoakseni turha odotella kovin paljoa yli 80€ hintoja, sillä silloin tarjontaa on enemmän kuin kysyntää. Sahat eivät ole lisänneet tuotantoaan, vaan ennenminkin aloittaneet modernisointi investoinnit. Meiläkin nuori ”taloupäällikkö”luotti nouseviin kantohintoihin , toisin kävi.

    Itse myin huonomman leimikon latvusmassoineen 80:llä€. Tällä hetkellä hinnat 10% alle, joten nuoren miehen 3000 motin hyvä leimikko odottaa valtatienlaidassa kelirikkoa, jolloin tavoitehinta 80 on todonnäköisempi. Yhtiöillä on hyvät tukkivarannot, joka näkyy kantohinnoissa. Vaikka sahatavaran hinnat ovat korkeat, ei se heijastu kantohintoihin, jos puuta halvemmalla on riittävästi tarjolla. Sellu puolella se on kuidun hinnassa nähty, ei kuitu ole suhteessa lopputuotteen hinnan nousulle alkuunkaan pärjännyt. Siis epäyhtälö koskee alkutuottajaa. kuten tapana on.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    http://www.metsalehti.fi/uutiset/euroopan-painoarvo-kasvaa-maailman-sahatavarakaupassa/#23e3039d

    On jokseenkin hämmästyttävä asia, että sellaiset metsämaat kuin Kanada ja Venäjä eivät pysty tyydyttämään markkinoiden kysyntää.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Metsäklusterin osuus Suomen bkt:sta on 5 % luokkaa. Ja pienentynee edelleen, kuten on tehnyt koko 2000-luvun.

    Ei taida ihan korreloida noin vahvasti suoraan velan otto ja hakkuut. Osansa kuitenkin, mutta ei kovin merkittävä.

    Niko

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Myös palveluista ja teollisuudesta osa kuuluu metsäklusteriin. 5 % muodostuu jo maa- metsä- ja kalataloudesta.

    Petkeles Petkeles

    Suomenko olisi tässä tilanteessa lisättävä hakkuitaan? Joka tällaista esittää, olkoon velvollinen myös kertomaan, millä tavalla syntyvä ekologinen vaje paikattaisiin. Vastaukseksi ei kelpaa nykymuotoinen luonnonhoito.

    aegolius

    >Suomenko olisi tässä tilanteessa lisättävä hakkuitaan? Joka tällaista esittää, olkoon velvollinen myös kertomaan, millä tavalla syntyvä ekologinen vaje paikattaisiin. Vastaukseksi ei kelpaa nykymuotoinen luonnonhoito.

    Suomen (metsähallituksen) ei kannata lisätä hakkuita ellei se ole metsien tulevien tuottojen kannalta järkevää. Olen ymmärtänyt, että vähintäänkin rajalla on oltu ellei sitten jo ylitetty.

    Jos Petkeles tarkoittaa yksityisten puukauppoja, Suomella ei ole niiden kanssa mitään tekemistä. Metsänomistaja myy ja puunostaja ostaa. Ei siinä valtio ole välissä mitenkään. Vai oliko ajatus, että vuosittaiselle puukaupalle tulisi kiintiö? Hehhee. Laitetaan nyt kiintiö ensin vaikkapa kulutukselle. Se olisi huomattavasti tehokkaampaa ekologisuuden kannalta.

    Jos Petkeles hakkuita haluaa rajoittaa, kannattaa suosia betonirakentamista, muovipusseja, muovisia kertisastioita ja pestä takapuolensa käsisuihkulla. Sähkö kannattaa ottaa uraanista. Vai tuleeko sähkön lisäksi sahatavara ja puukuitukin seinästä?

    mehtäukko

    ” Ei siinä valtio ole välissä mitenkään..” No kyllä se veron kynii.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    aegolius, et varmaan ole lukenut Veistolan uutta kirjoitusta? Eletäänkö tässä kirjoituksessa vapaassa markkinataloudessa vai suunnitelmataloudessa:

    Lakiin tarvitaan keinot ylihakkuita vastaan

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008160552.html

    Petkeles Petkeles

    ”yksityisten puukauppoja, Suomella ei ole niiden kanssa mitään tekemistä”

    Tsemiä tämän asenteen kanssa, sidosryhmät approves ?

    Visakallo Visakallo

    Niin Petkeles, aika pitkä matka on siihen, että lailla rajoitettaisiin yksityisten metsänomistajien ja yhtiöiden välistä puukauppaa. Lain malli ja sen voimaansaattaminen pitäisi kaivaa ihan sieltä DDR:n jäämistöstä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 93)