Keskustelut Puukauppa AKT tuhoaa tämänkin elinkeinon

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 1,550)
  • AKT tuhoaa tämänkin elinkeinon

    Merkitty: 

    Äkkiä käräjäoikeuden määräämä uhkasakko perintään! Puutavaran viennin pysäyttäminen hetkellä jolloin rahaa tehdään on anteeksiantamatonta! Vahingonkorvausvaatimukset täysimääräisenä perään! Suomalaisen yhteiskunnan riesa nykyään – AKT!

  • Visakallo

    Ay-liikehän se tässä valtiota leikkii eikä UPM.  Ay hyväksyi yrityskotaiset sopimukset SE:n MG:n kanssa, mutta ei UPM:n kanssa.

    oksapuu

    Umppihan olisi voinut rakentaa sen uuden pääkonttorin Helsingin sijasta vaikkapa Tallinnaan ja voi tietysti rakentaa vieläkin…

    Mahtaisi nousta kauhea älämölö…

    Metsäkupsa

    Euro tuo vakautta, mutta  samalla luo meille kotikutoisen ongelman , rakenteellisten uudistuksien tarpeen. Devalvaatiolla ei pystytä kilpailukykyä korjaamaan, jolla hoidettiin karannut kilpailukyky takaisin markka aikaan. Suurin syy oli kilpailijamaita korkeammat palkankorotukset, työntuottavuuskin tuppasi jäämään verrokki maista. Oma veikkaukseni rakenteellisten uudistusten toteutumisesta on pessimistinen. Todennäköisesti kun alamme kunnolla köyhtyä, sekä pudota entistä selvemmin muiden pohjoismaiden kyydistä alkaa tapahtua. Se vaatii  Saksan tapaan Demareiden heräämistä, jolloin se on mahdollista ilman suurempia röttelöitä.

    Apli

    Paperiliitto tarjosi samaa sopimusta UPM:lle kun se teki Stora ja Metsä, tämä ei kelpaa UPM joka haluaa yksikkökohtaiset sopimukset ei yrityskohtaista sopimusta jonka sen kilpailijat teki, Lakosta tulee pitkä ja jälkipelistä ruma, joko huomenna tai viimeistään maanantaina Nalle puhuu?

    A.Jalkanen

    ”Suomessa selluloosakuitujen kehitystyö lähti Harlinin mukaan liikkeelle vuoden 2005 paperilakon aikoihin.” Jotain hyvääkin siis lakkoilusta seurannut.

    http://www.hs.fi/talous/art-2000008365416.html

    jees h-valta

    Tolopalle tuonne aiempiin. Harjavallassa ollaankin siitä onnellisessa asemassa että täällä ymmärrys työnteosta ja työn sopimusehdoista on luonnollista ja pitkää jatkumoa aina sotien jälkeisistä ajoista. Täällä ei ole lakkoja juurikaan ollut paikallistasolla mutta toki Boliden on nyt myös lakkosumassa mukana. Olen toki aikoinaan tutustunut myös Tiedonantaja-lehteen koska se meille erään Varkauslaisen eläkepapan toimesta tullut jopa tilattuna lehtenä. Eipä siitä kyllä sinällään nuoren mielenkiinto silloin riittänyt. Aika tylsä lehti. Sirola opiston toki tiedän mutta siellä ei ole tullut edes käytyä. Minulla ei tosiaankaan ole vanhoja ennakkoluuloja mutta siihen kyllä vahvasti viittaa Tolopan kirjoittelu. Äärijyrkkää oikeistolaisliturgiaa joka kait sopisi tuonne Kankaanpään nuorten koulutukseen. Koitappa Toloppa ottaisiko ne sinut johtajakseen. Ai niin, sitten kun pääsevät linnasta.

    Metsuri motokuski

    En nyt kyllä ymmärrä miksi tätä upm:n ja paperiliiton välistä lakkoa pitää vääristää.  Uutiset ovat täynnä tietoa siitä mistä tässä lakossa on kyse.  Tässä on kyse Ay- liikkeen arvovallasta ja sen asemasta sopimusneuvotteluissa. Upm haluaa taas tehdä sopimuksen niiden toimialojen kanssa jotka palkan maksavat.  Heillähän on paras tieto siitä mitkä ovat palkanmaksu varat.  Onhan se selvä että yhdellä sopimuksella ei voida sopia kaikkien tulosalueiden palkkoja koska palkanmaksuvarat ovat erilaiset.

    Tässä ei ole kyse Ay- liikkeen murtamisesta. Nyt neuvotellaan vain useamman kanssa. Onhan tämä kovapala ay-liikkelle jos sen tärkeimmästä neuvottelut asiasta, palkasta, he eivät pääse enää suoraan päättämään kakkien työntekijöiden puolesta. Nythän tilanne saattaa muodostua sellaiseksi että jäsenmaksun maksajia ei enää niinkään löydy ja jäsenten poistuminen jyrkkenee entisestään.

    Nyt lakkoillaan ay-liikkeen arvovallasta ei sopimuksien sisällöstä. Eli kuka tai ketkä saa päättää palkoista.

    jees h-valta

    Nyt taitaa kovin pala olla ulkopuolisilla tajuta ettei tuollainen toimi jota UPM yrittää. Miksi Storalle ja M-G:lle sopi vaikka niilläkin tuloksenteko on aivan erilaista eri segmenteillä? Ei siellä kaikki puolet vuole kuten selluliiketoiminta. Uskon että UPM voi ottaa riskiä yli tarpeen koska aie on poistua suomesta jollakin aikavälillä. Merkit alkavat olla sensuuntaisia. Pesonenhan on tätä väläytellyt kyllä muussakin yhteydessä kun työmarkkinaneuvotteluissa.

    Metsuri motokuski

    Usko vaan jesse että jos tällä sopimuskierroksella ei vielä toimi niin seuraavalla kierroksella toimii. Sen jälkeen muutkin tulevat perässä. Sille ei voi mitään mutta uusi suunta kirjoitettiin silloin kun metsäteollisuus irtosi yleisestä sopimuskumppanuudesta ja EK lopetti neuvotteluosapuolena olemisen.

    Metsänmies

    Kalliiksi taitaa tulla kaikille osapuolille tämä Metsäteollisuuden päätös. Olisi kannattanut pysyä entisessä sopimusmenettelyssä. Kaikki sopimukset olisi jo tehty ja molemmat osapuolet olisivat tyytyväisiä.

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 1,550)