Keskustelut Tekniikka Akkusaha kuoli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
  • Akkusaha kuoli

    Akkusaha lakkasi toimimasta.

    Kyseessä jo edesmennyt tuotemerkki Jonsered eikä siihen saa enää osia.

     

    Vika haiskahtaisi olevan ohjainkortilla joka valettu valkoisen pehmeän massan sisään.

    Luultavasti joku muutaman euron komponentti siellä on luultavasti kärvähtänyt?

    Onkos kellään kokemusta tuollaisen tai muun vastaavan piirikortin korjaamisesta, onkohan tuota  massaa mahdollista poistaa miten niin että ei aiheuta piirikortille lisävaurioita?

     

    Tuo massa kun olemassaolollaan normaalisti suojaa tuota piirikorttia kosteudelta ja korroosiolta.

  • Reima Muristo

    Kiinassa on sopimusvalmistajia jotka tekevät tuotteita tilauksesta mille brändille vain, nimen voi kertoa tilatessa. Tuskin niille sitten mitään kattavaa varaosapalvelua järjestyy.
    mm. Ryobi tekee milwaukee, aeg, fein, jne. brändeille perävalotakuulla. Takuuaikana vaihdetaan koko tuote.
    Sahassa sitten lienee li-ion akku, on hyvät mahdollisuudet sitten polttaa talo alta kun säätelee itse sahan sähköjä.

    Pavekka

    Ton kymmenen vuoden kannalta ei ole väliä onko sähkö vai polttomoottorituote. Mutta eihän se sitä tarkoita että piirikortteihin myytäisiin komponentteja erikseen vaikka huolto olisi voimassa. Se on koko kortti tai joku isompi osakokonaisuus. Joka hinnoiteltu niin ettet korjaa. Nuo tinaajat ym. on aina ulkopuolisia palveluntarjoajia. Eli se on jonkinlainen parasiittimarkkina. Niiden kiusaksi polttomoottoreissa huski käyttää esim. Omia laakeristandardeja joita ei tehdä muuhun tarkoitukseen. Kyllä se tossa elektroniikassakin on luultavasti huomioitu. Eli käytä,heitä ja osta uusi.

    Ahti Mörö

    Kyseessä on 58volttinen Jonsered, McCulloch, Poulan merkeillä ja mallinumerolla xx 2258 li tehty ja myyty tuoteperhe.

    Tuo xx kuvaa jotain kirjainta tai kirjainyhdistelmää joka aina vaihtuessaan kertoo mikä laite on kyseessä.

    Eli cs 2258 li on akkuketjusaha, t 2258 li on akkutrimmeri. Itse asiassa tuossa tekniikanmaailman artikkelissa näkyvät kaikki tuoteperheen laitteet.

    https://tekniikanmaailma.fi/mainoslehti/jonsered/jonsered-ei-jata-pulaan-akkukayttoisenakaan/

    Itsellä käytössä kolme noista Jonseredin akkulaitteista.

    Käsittääkseni nämä ovat Kiinassa tehtyjä, eli samoja laitteita on kyllä voitu myydä vielä jonku paikallisen brändi merkin alla ja tuo elektroniikkapuoli voi jopa näissä kaikissa tuoteperheen laitteissa olla jopa ihan sama?

    Uudempi ketjusahamalli Li 58CS lienee saman Kiinalaistehtaan tuotantoa ja onkin hyvin samannäköinen mutta ilmeisesti kyse on kuitenkin aivan eri tuotteesta jos kerran Husqvarnan mukaan vanhaan malliin ei osia enää saa? Vaan saako sitten tähän uudempaankaan, vai vaihdetaanko tarvittaessa hajonnut tuote aina uuteen samanlaiseen kuten tuolla aiemmin joku kirjoitti?

     

     

    Puuki

    Kyllä nuo nykyiset sähkökojeet särkyy herkästi, varsinkin kun takuuaika menee umpeen.  Ei aina auta vaikka olisi ns. merkkikone , samalla lailla vaihtoon mennee ja vanha kierrätykseen.   Itsellä särkynyt viimeksi mm. Kärcherin painepesuri, oksahakkuri ja höyrypesuri (  2-3 käyttökerran jälkeen molemmat edelliset).  Korjaus voisi olla periaatteessa helppoa mutta kustantaa yleensä liian paljon vs uuden koneen hinta.     Kiinan halpoja osia sisältävät yleensä kaikki sähkökojeet.    Vanhat jääkaapit ja astianpesukoneet kestää paljon pidempään kuin uudet.    Akkusahoissa varmaan samantyyliset laatuongelmat  kuin muissakin sähkövehkeissä.

    Rane

    Rane ei sähköistä ymmärrä mutta entä jos kytket akun ja sähkömoottorin suoraan liipasimen/releen kautta?

    Tolopainen

    Onneksi tuossa ei menetä mitään, vaikka sähkösäha särkyy, tai oksasilppuri, kummallakaan ei tee juuri mitään.

    arto

    cs 2258 li Sahaan löytyy suomesta 4 kpl huoltopistettä https://www.konejatarvike.com/huolto/ tuossa esimerkiksi yksi. Soitto sinne ja kysyy varaosaa numerolla.

    Pavekka

    Otin joskus tommosen halpakärsserin auki kun ei antanut painetta. Ei mitään tehtävissä, pumppu oli hitsattu yhdeksi muovimöykyksi. Niille on joku laskettu käyttötuntimäärä. Käytä ja heitä.

    En löytänyt jonsuun varaosanumeroa tai edes räjäytyskuvaa. Johonkin huskiin löysin säätöyksikkö 175dollaria. Siihen postit,työt ja katteet ym. niin korjaussumma lienee jossakin kahden ja puolen hujakoilla paikallisia oravannahkoja.  Mun mielestä rahan voisi käyttää paljon paremminkin puun pätkintään mutta nämä on näitä. Käytä ja heitä.

    Mielenkiinnolla odotan kokemuksia jos joku tinuri löytyisi, joskin epäilen onnistumisprosenttia.

    Mahtaako perinteiset pienkone korjaajat ja merkki edustustot  edes koskea näihin? Nämähän on enemmän sähkökonekorjaamojen juttuja.

    Ahti Mörö

    Nyt luetun ymmärtäminen kunniaan, eli saha on käynyt merkkihuollossa ja siellä todettu että ei voi siellä korjata koska sähköisiä varaosia ei enää saa ja nyt on tarkoitus selvittää että onnistuuko sähkövikaisen akkuketjusahan korjaaminen mualla.

     

    Tuossa on lista varaosista joita kyseiseen akkuketjusahaan saa:

    https://www.foretjardin.com/img/cms/documents/pieces-detachees/jonsered/tronconneuses/CS2258/vue-eclatee-CS2258Li-2-2018-07.pdf

     

    Pavekka

    No vähänkuin samat sanat. Tässä on annettu kiinnostuneille oleellisia pohjatietoja tipoittain. Mutta taisi tulla silti tärkeimmät jo taputeltua. Laita projektin seuraus ja lopputulos tiedettäväksi kun aikanaan selviää jos selviää. Tällä aiheella on luultavasti ns. Yleistä mielenkiintoa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)