Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 120)
  • Akkuraivaussaha

    Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

  • Tolopainen

    Onko joku ammattiraivooja testannut sähköraivuria, paljonko tulee luokoa päivässä. Riittääkö löyly urakkahommiin, vai tuleeko nälkäkuolema.

    Puuki

    Laitoin 38V:n akkuraivurin tillaukseen. Sama akku käy kuin ryobin tavan akkumoottorisahaan.  Sain halavalla (Vilee’ni kun olen) rungon.   Kyllä sillä varhaishoitoa voi tehdä vaikka ei  taimikonhoitoon sovikaan.  Löylyt saadaan sitten toivon mukaan saunassa.

    Jätkä

    Trolli-JeZZe:n tyylillä toki kuolleetkin virkoavat, kun ei kuljetusta kuulu. Nuo hetken elpymiset toimivat vain muutamiin lyijykynän vahvuisiin varpuihin.

    Esim vanhemmat Nmh-akuilla toimivat porakoneet hiljentävät tahtia pikkuhiljaa, sammuvat ja hetken päästä taas yrittävät. Nämä uudemmat Makitat ja Metabot simahtavat ”täydestä laukasta” – eikä ala pyörimään, vaikka tullaan korkealta katolta alas  ja kävellään parikymmentä metriä – ja koitetaan pyöriikö. Aika Tahvo pitää olla, jos sellaisella yrittää jatkaa vielä vähän.= varttitunnin odottelua ja pikkurisu poikki.

    Sähkömoottori ottaa virtaa samassa suhteessa kuin siitä otetaan vääntöä. Eli vaikkapa raivurissa, ei kannata antaa terän pysähtyä joka risun välissä. Sähköä kuluu aivan täysillä siinä, kun kiihdytetään täysille.

    Olen tarkkaillut taajuusmuuttajan mittarista, paljonko moottori ottaa virtaa missäkin vaiheessa. Pahimmillaan reippaasti yli nimellistehon, kun vaan työnnetään terälle kuormaa. Tyhjää pyöriessään samalla kierrosluvulla ottama teho on murto-osa siitä.

    S

    Pavekka

    Lioneissa on suojaelektroniikka joka katkaisee virrat. Sitä en tiedä mihin muuhun ne on ohjelmoitu reagoimaan kuin määrään ja lämpöön. Kiinnostaisi hankkia joku parempi akkupeli. Mielenkiinnosta onko niistä johonkin vai onko nämä vieläkin tätä hypeä. Tuupissa joku jamppi testasi egon jotain rojua. Ei päässyt lähellekään luvattua käyttöaikaa ja lämpörele ammuskeli moneen kertaan. Käyttöaikaa piti lypsää moneen kertaan. Vmp.  Taisi olla vielä uusi tuote. Mitä sitten kun on vanha ja pakkasta?

    Puuki

    Kun olet vanha ja on pakkasta , kannattaa ehkä  pysyä sisällä tai hankkia kevyt vesuri.

    Akkujen lataus on halpaa eikä oikea-aikaisessa taimikon varhaishoidossa tarvi paljon voimaa olla sahassakaan.

    Kelonpolttaja

    Kyllähän kerrasta pysähtynyt porakone voi hyvinkin lähteä pyörimään hetken päästä, eiväthän ne akun loppumiseen pysähdy, vaan virran vähetessä laite pysäyttää, vaikka virtaa vielä olisi. Porakoneelle saattaa riittää karan pyöräyttäminen käsin eri asentoon ja taas pyörii vähän. Ainakin roubi. Mutta eivätkö nämä raivaussahat ole kohtuuttoman painavia akkuineen? Joku puhui joskus että akkua joutui jopa kantamaan selässä ja siitä oli kaapelit sahaan, varsin työläs viritelmä. Polttopuu hommiin olen haaveillut akkusahaa, saisko sillä vaikka 50 pölkkyä ja laturiin siksi aikaa kun fiskarssilla halki?

    Panu

    Sähkömoottori painaa vähemmän kuin polttomoottori ja se voidaan sijoittaa suoraan terän päälle. Voimansiirto toisesta päästä sahaa ja kulmavaihdekin jäävät siis pois paitsi Stihl FSA130:ssä, joka itselläni on. Siinä saksalaisinsinöörin älynväläys on ollut sijoittaa sähkömoottori samaan paikkaan kuin se polttomoottoriraivaussahoissa on. Bensakin painaa jotain ja lopputuloksena paino ei ole ongelma akkuraivaussahassa.

    Reppuakkuja on ainakin Stihlillä ja Husqvarnalla. Silloin sahan takaosaan pitää laittaa painoja, jotta tasapaino säilyy paitsi tuossa FSA130:ssä. Siinä varmaan syy moottorin sijoittamiseen takaosaan. Nykyään parhaat sahaan menevät akut ovat sen verran pitkäkestoisia, että tarve reppuakkuihin on vähentynyt. Esim Stihl AP500s, 337Wh, tosin parhaissa reppuakuissa 1,5kWh, joten niilläkin lienee paikkansa.

    Rane

    ”Sähkömoottori painaa vähemmän kuin polttomoottori ja se voidaan sijoittaa suoraan terän päälle.”

    No joo.Mutta sahaapas semmoisella mötikällä,Kyllä

    saksalaisinsinöörikin on asioita ajatellut monelta kantilta.

    Puuki

    Akku painaa toisessa päässä trimmeriä ja tasapainottaa vekotinta.  Miksi pitäisi tehdä kojeesta huonompaa,  kun voi tehdä paremminkin.   Lataustauko on eväiden syöntiä varten.  Vesurikin voisi olla mukana vaihtelun vuoksi.   Moottorisahana toiminee kuitenkin ryobikin paremmin kuin vesakon niitossa.

    Paras tapa taimikon varhaishoidossa olisi kuitenkin kitkeminen , jos se on mahdollista.   Pienet vesat lähtee mättäästä taimen vierestä käsivoiminkin hyvällä kelillä eikä veso uudestaan .

    Jätkä

    Joo. Eihän ne irtirevityt vesat enää veso, eikä jatka kasvuaan. juuret on osittain jääneet maahan, joten kyllä suku jatkuu.

    Ryobin 1,5 ah:n patterissa on 27 Wh , joten ei se ihmeitä kestä, eipä kyllä painakaan paljoa.

    Kuinka kauvan siellä metsässä pitää eväitä syödä, että tuo patteri on latautunut (Aurinkokennolla vai allikaattorilla?)

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 120)