Keskustelut Tekniikka Akkukäyttöinen trimmeri / raivuri

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
  • Akkukäyttöinen trimmeri / raivuri

    Merkitty: 

    Onko kokemusta akkukäyttöisistä trimmereistä taimikon heinäämisessä? Paino näyttää olevan noin kolmanneksen polttomoottorillisista raivaussahoista. Esim. Makitalla laitteita ruohotrimmeri ja ruohoraivuri -nimikkeillä, valikoimaa riittää.  On raivauskahvallista mallia ja silmukkakahvaa jne. Siimapäätä, metallista ruohoterää ja komposiittiterää.

  • Arnold Layne

    Taimikon heinäämisessä jos varaat 20 min uurastamiseen yhden 5 Ah akun pääset kärryille minkä verran akkuja saa kantaa mukana jollei ole mahdollista työmaalla sitä tehdä. Pieniin pihatöihin akkukoneet on toimivia. Metsään kun otat et ota toista kertaa.

    Nostokoukku

    Olen samaa mieltä. Vihreän asfaltin viimeistelyyn käyvät, seinävierien ja rappupielien viimeistelyyn, mutta metsässä on toinen meininki. Metsässä on vielä vähän limaista rairuohoa kankeampaa kortta, varttua, horsma ja mesiangervoa, kaadettavana, joten ei akku kestä kahtakymmentäkään minuuttia.

    Panu

    On hyviä kokemuksia. Myös raivaukset menevät akkuraivaussahalla.

    Metsuri motokuski

    Nämä on nyt vähän sellaisia kysymyksiä joihinka on vaikea vastata kyllä tai ei. Jollekin tunti – kaksi päivässä työskentelevälle homma toimii. Mutta jos kuusikin tuntia työkseen tekee niin vaatimukset on ihan toiset. Koskee se sitten raivaussahoja tai moottorisahoja. Vaatimukset eri tason töistä on niin erilaiset.

    Pavekka

    Täällä tuo kuuluisa akkuvallankumous on näyttäytynyt lähinnä pursuavana kiinalaisena roskana sekä käytä ja heitä kulttuurina. Tai törkeänä hinnoitteluna paremmille malleille. Korjattavuutta tai jatkuvuutta ostoksille ei ole kummallakaan.

    En tiedä enkä mene väittämään etteikö raivuri  voisi toimia mutta skeptisyyttä herättää toiminta-aika tosihommissa kun ei tossa paljoa taukoja pidetä kun metsässä temutaan. Moottorisahatkin imaisee virrat alle vartissa jatkuvassa ajossa.

    Mielenkiinnosta kuulisin miten akkuraivurilla työt voisi rytmittää niin että virtaa riittää koko päiväksi ilman patteria vaihtoakkuja.

    Panu

    Kauanko kestää tankillinen polttomoottorisahalla koko ajan kaasu pohjassa leikkoja sahaten? Jostain syystä tämä testi tehdään aina akkusahoille mutta en ole nähnyt vastaavaa testiä polttomoottorisahoille. Akkulaitteet vievät sähköä vain käytössä toisin kuin polttomoottorivehkeet, jotka jäävät tyhjäkäynnille.

    Samoin kuin polttomoottorisahoja pitää tankata, akkusahoihin pitää vaihtaa akkuja työpäivän aikana

    Metsuri motokuski

    Varmaan harraste ja kotikäytössä akkusaha on ihan toimiva. Onhan rakennustyökaluissakin menty jo akkukäyttöisiin lähes kokonaan. Rakennushommissa se toki toimiikin kun lataus on koko ajan vieressä. Kun akkuteknologia vielä kehittyy niin on varma että se jossain vaiheessa ohittaa polttomoottori käytön metsäsahoissa. Nyt ne eivät vielä ole siinä vaiheessa että ammattitöissä sähköllä pärjäisi. Sen vuoksi on vaikea sanoa pärjääkö jossain sähköllä kun vaatimukset ovat niin erilaiset. Sähköä jatkossa vielä puoltaa sekin että noin 70 % tehoista on käytössä kun taas bensiinillä 25 % on vain käytössä ja loput muuttuu lämmöksi. Näin on autoissa mutta varmaan samansuuntaiset sahoissa.

    jpjulku

    Itsellä ollut Makitan akkuketjusaha kolme vuotta, on ollut erinomainen laite. Ainut virhe on, että ostin lisäakuiksi tarvikeakkuja. Ne lopettivat latautumisen jossain vaiheessa. Alkuperäisakut ovat  hyviä ja kestäviä. Kun virta riittää noin hyvin ketjusahassa puuta sahatessa, niin en epäile yhtään akkujen riittävyyttä korsien katkonnassa. Akun kesto tässä ei niinkään mietitytä, vaan muut ominaisuudet. Esim. Makitan mallistossa on niin paljon erilaisia malleja.

    jpjulku

    Aika paljon ovat palstalaisten käsitykset jääneet ajassa jälkeen, jos kuvitelma on, ettei akku kestä tositoimissa 20:ta minuuttia. Suuri osa työajastahan menee muutoinkin kävellessä ja suunnitellessa, silloin ei virta kulu. Toki jos on tapana pitää kävellessäkin koko ajan urku auki, niin sitten tilanne on toinen. Mutta niin se loppuu bensakin tankista.

    Pavekka, pointtihan tässä on juuri se, että samat akut käyvät myös muihin työkoneisiin. Niin kuin itselläni on kaikki akkuvehkeet Makitaa. Kaikkein surkeinta on hankkia joku kiinalainen romu, jolla ei ensinnäkään tee käytössä mitään, ja lisäksi akkujen kestävyys on olematonta. Minulla on ollut Makitan 18v akkuja yli 5 vuotta, ja taisinpa ensimmäisen ostaa vieläpä käytettynä. En ole oikeasti huomannut, että akkujen kesto olisi heikentynyt koko aikana. Jos investoit neljään alkuperäiseen 6 Ah akkuun, ei tälläkään palstalla montaa ole, jolla akuista virta loppuu ennemmin kuin tekijästä. Ja mitä tulee itse sähkövehkeiden hintaan, ovathan ne nyt paljon halvempia kuin polttomoottorilla varustetut.

    En minäkään sitä mieltä ole, että nyky akkuteknologialla sähköraivurit vielä korvaisi polttomoottorisahoja.  Mutta käyttöä on monenlaista. Kuvittelisin, että heinän, tai vähän paksummankin korsikasvin katkaisu on niin kevyttä puuhaa, että sähkölaite on hyvä valinta.

    Panu

    Mulla on heinäämiseen Stihl FSA90, raivaukseen FSA130. Samoille akuille löytyy lisäksi saha ja reppuruisku. Vanhin akku on 9v vanha ja käytössä edelleen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)