Keskustelut Metsänhoito Ajoura naapurin puolelle

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 62)
  • Ajoura naapurin puolelle

    Merkitty: 

    Mikähän olisi oikea lähestymistapa asiaan? Naapuri oli tehnyt ajouran puolelleni 60 vuotiaaseen mäntymetsään. Ura kolmisenkymmentä metriä.

    Puut oli vienyt mennessään. Ehkä noin 25 kpl.

  • kawatus

    Jos naapuri ollut itse asialla niin soitto ja asiallinen selvitys. Jos joskus tarvetta tehdä naapurin kanssa yhteistyötä niin uskoisin että onnistuu tulevaisuudessa helposti! Tiedän tapauksen jossa yhtiön ostomiehelle tuli vastaava virhe ja asia selvitettiin reilusti niin sen jälkeen on ollut kaverille hyötyä tästä monta kertaa.

    pitkät neulaset

    Sihtailin sitä rajalinjaa eteenpäin , ja kummasti se vain oli laajennut seuraavankin naapurin palstalle. Metri omaa ja naapurilta 3 metriä.

    On vain tehnyt niinkuin aikaisemminkin.

    Juttelee tavatessa ihan normaalisti, mutta puukko näkyy tulevan selkään.

    Ola_Pallonivel

    Eikös rajalinjalle saa avata 1.5m kaistaleen, 75cm molemmin puolin? Puut toki kuuluu maanomistajalle ja rajalinja auki sitten vasta, jos naapuri ei ole yhteistyökykyinen.

    Jos moto avannut rajalinjan, niin itse en ainakaan rupeasisi rettelöimään. Puista korvaus, mikä on reilu molemmille.

    Meidän rajalinjalle kaivettiin sähkökaapelia ja moto avasi linjan kokonaan meidän puolelle. Oli vielä ensiharvennus tekemättä, eli pientä puuta. Sähköyhtiö maksoi jonkun taulukon mukaan maksimin, olikohan maankäytöstä yms. Hyvä oli korvaus ja asia sillä selvä.

    mulle

    Soitto 112 ja poliisi paikalle,eiköhän käräjillä rajat tule sitten selviksi.

    Visakallo

    Ei taida nyt poliisit ehtiä sinne. 700 poliisia alkaa vahtia Uudenmaan muuria.

    Metsäkupsa

    Rajalinjan leveys suositus on 1,5 m, eli 75 cm puolelleen. Oikea menettely jos linja kasvanut umpeen on, että rajanaapurit kävisivät ensiksi yhdessä katsomassa, taikka vähintää ilmoittaa aikeistaan avata linjaa . Meillä päin on eräs Kalle, joka jopa kehuu miten aukasi rajalinjan. Kaatoi ominpäin tukipuut ja vei hankintapinoosa samaan tapaan kuin pitkän neulasen naapuri. Oli sitä mieltä, että näin saa toimia. Lisäsipä vielä, että jos naapureilla on sanomista, niin on valmis käräjille. On kovalakinen mies, eikä ole käräjiä tullut. Yksi hänen rajanaapurinsa myi osan maastaan, ettei ole yhteistä rajaa riideltävänä.

    Metsänmies

    Meidän kylällä (siis taajama-alueella) sattui aikoinaan seuraava tapaus. Tontin omistajalla oli perunapelto , joka rajoittui lähelle naapurin tonttia. Perunapellon omistajaa häiritsivät rajalla olevat , rivissä kasvavat koivut. Epäili koivujen varjostavan peltoa, josta johtuen perunat kasvoivat huonosti. Mies oli mielessään varma, että puut saa kaataa, koska ne ovat rajalla , oksista osa hänen puolella ja tuo mainittu haitta kasvimaalle. Ei kun tuumasta toimeen ja metsuri paikalle. Päivän aikana kellahti kumoon reilut 20 suurta koivua ja kasvimaa alkoi saada kaipaamaansa valoa. Iltapäivällä naapuri huomasi töistä tultuaan , että rajalla oli urakoitu ja pahoitti mielensä. Puut sattuivatkin olemaan hänen puolellaan. Perunan kasvattaja oli aluksi kiistänyt naapurin väittämän, mutta kun poliisit olivat tutkineet asian, joutui hän myöntämään, että koivun kannot ovat sittenkin noin metrin rajasta naapurin tontilla. Tästä perunapellon omistaja vähän hätääntyi ja yritti sovitella asiaa, mutta käräjille se lopulta kuitenkin meni. Myös kaupunki syytti miestä laittomasta puiden kaadosta. Sakkojahan siitä tietysti tuli ja käräjäkuluja , sekä noiden koivujen arvo naapurille. Elettiin silloin vielä markka-aikaa, lopullinen kustannus tuosta savotasta oli hieman yli 20000 markkaa. Olisi sillä saanut melkoisen läjän perunoita.

    A.Jalkanen

    Rajakiistoissa maanmittausinsinööristä on varmaan enemmän apua kuin poliisista.

    Metsänmies

    A.Jalkanen:”Rajakiistoissa maanmittausinsinööristä on varmaan enemmän apua kuin poliisista.” Näinhän se on jossain metsämailla . Poliisi tutki asian virkansa puolesta, kun rikosilmoitus oli tehty. Maanmittausinsinööri laittaa kuitenkin laskun ja tuossa kertomassani tapauksessa ei ollut rajapyykeistä epäselvyyttä. Pyykiltä pyykille oli suunnilleen 50 metriä ja punaiset rautatolpat merkkeinä. Miksi tuota onnetonta pottumaan omistajaa olisi pitänyt rankaista vielä turhalla ylimääräisellä kululla?

    Visakallo

    Ylivoimaisesti paras keino välttyä rajariidoilta on ehkäistä ne ennakolta. Sama taitaa kyllä päteä aika moneen muuhunkin asiaan. Säännöllinen rajalinjojen raivaus ja merkkaaminen on kieltämättä työlästä, mutta pitkän päälle palkitsevaa. Homman voi aloittaa etsimällä ensin pyykit ja viisarikivet ja merkata ne näkyvästi. Vuosittain on kulunut useampi työpäivä rajalinjoilla, mutta eipä olla naapureiden kanssa puita hakkailtukaan toistemme puolelta. Tosin täällä kerrottujen juttujen perusteella naapureiden kannattaisikin hakkailla vähän enemmänkin toistensa metsiä, olla sitten riitelevinään ja vaatia yhtiöiltä kolminkertaisia hintoja puille! Itse olen kyllä sellaiseen liian vanhanaikainen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 62)