Keskustelut Puukauppa 8cm rinnankorkeusmitta harvennuksella

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 134)
  • 8cm rinnankorkeusmitta harvennuksella

    Onkohan tuo 8cm rinnankorkeusmitta harvennuksella mitenkin yleinen tapa laittaa sopimukseen.

  • Visakallo

    Voisit jo vähitellen suorittava lopettaa tuon metsänomistajien solvaamisen. Miksi luovuit metsistäsi, kun tiedät niiden hoidosta niin paljon paremmin kuin me muut?

    Rane

    ”Ostomies harvoin on yhtiössä se joka tekee urakointisopimukset.”

    Sitä suuremmalla syyllä voi ihmetellä ettei kuskeista ole palautteen antajiksi.

    suorittava porras

    Kun luovuin metsistä , jäi enemmän aikaa hankkia monipuolisia kokemuksia siitä , mikä toimii ja mikä ei . Lisäksi olen vielä hengissä eikä tulotasossakaan ole ollut valittamista.

    Jos Visakallo katsoo sen solvamiseksi , että koetan esittä keinoja tehostaa tuotantoa vähällä vaivalla ja välttää epäonnistumisia, osoittaa se kemeroiden sekoittaneen terveen ajattelun kokonaan.

    Täytyy vielä muistuttaa , että energiapuiden osalta pystykauppoja tehtiin maassamme vuonna 2019 kolmannes vähemmän verrattuna vuoteen 2018. Siksi en suosittelekaan laskemaan kovin paljon sen vaihtoehdon varaan. Maakunnassa on huonoon kuntoon menossa olevia keppimetsiä muutenkin jo ihan tarpeeksi. Metsissä tarvitaan riuskoja toimia raivaussahan kanssa.

    jees h-valta

    Kemeralla ei aivan nuo harvuudet ole tarpeen. Jopa 3000/ha käy ja silloinkin jo puhutaan aivan selkeästi harvennetusta metsästä. Mitä seuraavalla harvennuksella tehdään niin ei ainakaan minun metsiä kyllä mihinkään muutamaan sataan/ha tehdä. Lähemmäs tuhat päätehakkuuseen. Mitä niitä tyhjiä pohjia kuikuilla.

    Visakallo

    On metsänomistajien solvaamista väittää, että raivaukset olisivat vain vähä vaiva, eivätkä varmaan maksakkaan mitään. Nytkin laitettiin 20 hehtaaria raivaussahoilla taimikoita ja nuoria metsiä  kuntoon ja motoilla 10 hehtaaria. Tiedän aika tarkasti mitä mikäkin maksaa ja paljonko siihen menee aikaa. On helvetin hyvä täällä suorittavan meille huudella, kun ei omasta pussistaan mene euroakaan.

    suorittava porras

    Kun ajoissa raivaa , ei kunnostuksiin tarvita motoa. Taimikonhoidon kustannukset kasvavat vuosittain vähintään 10% myöhästyessään . Kalleinta homma on motolla , mutta ongelma on siloiteltu kemeran avulla.

    Raivaus on rankkaa ja kallista , kun ollaan myöhässä. Myöhäisestä taimikonhoidosta seuraa myös ikuinen raivauskierre hakkuiden yhteydessä. En tiedä onko tämä sitä huutelua. Faktaa kumminkin.

    Muistutan Visakalloa siitäkin , että raivaussaha pysyy kyllä minunkin hyppysissä . Taimikoita olen raivannut kymmeniä hehtaareja ja ennakkoraivauksia tehtiin vuosia hakkuiden hiljennyttyä keväisin. Mielekkäintä on laittaa taimikot kuntoon.

    Visakallo

    Ei meillä ole kymmeniin vuosiin ollut yhtään myöhässä ollutta hoitokohdetta.

    Jätkä

    Suorittavalta edellä kommentti, joka on niin totta! kunnolla hoidettu nuori metsä ei ole perinteisessä mielessä energiapuumetsä, vaan siellä tuotetaan laadukasta ainespuuta.

    Kuitenkin on jo kymmeniä kertoja todettu, että kuitupuun kasvattaminen istutustaimista ei ole lainkaan kannattavaa, eli sen annetaan kasvaa vain siksi, että se parantaa tuotettavan sahapuun laatua ja määrää.

    Ei risukoita kannata ”hoitaa”, ellei katkaisuhoitoa lueta metsänhoidoksi.

    On se ihmeellistä, että jotkut yrittävät tuottaa massaa hirveällä runkoluvulla, vaikka puuta kasvaa hehtaarilla vain rajoitettu määrä. Eli kasvatetaan risuja, vaikka voitaisiin kasvattaa sama määrä arvopuuta.

    Hullun hommaa ! !

    jees h-valta

    Alan tämän ”talven” jälkeen lähestyä Visakallon tilannetta. Aika vähän on myöhässä tällä erääkään enää. Joskus pikku paussi työelämästä antaa toisaalla tulosta. Eikä nämäkään tavallaan olleet omia rästejä vaan edellisen omistajan kaupan myötä tulemia. Tuo jätkän hulluus vaatii vain toteamuksen ettei ole risuja kasvateltu vaan ainespuuta. Todella, vain ainespuuta. Mutta joskus haastavat olosuhteet kuten hirvet voivat viedä aivan omasta tahdosta riippumatta kasvatuksen myös koivuvoittoiseksi kuitumetsäksi. Joka on aivan samanlainen myyntiarvoltaan kuin joku havupuukin. Kuitua kannattaa kasvattaa ainakin kakkosharvennukselle saakka. Niistä tili lihoaa ihan ilman kovia satsauksia. Kyllä minulla usein on nelisenkymmentä mottia koivua hakkuussa.

    husse

    Ihan ajatuksena: Miksi metsänomistaja jolla on riukumetsä, pitäisi palkita 40 litran koivujen ensiharvennuksesta samalla puunhinnalla, kuin metsänomistaja, joka on ajoissa hoitanut metsän ja ensiharvennuksella rungon koko on keskimäärin 80-100 litraa.

    Riukupuustoisiin nuoriin metsiin ei kannata odottaa saavansa pystykauppoja, kun ei kukaan ilkiä tarjota kahden euron hintaa kuitupuulle. Korjuupalvelulla toteutuvan korjuukustannuksen mukaan voi kunnostaa sellaisia ryteikköjä.

    Mutta se on metsänomistajien niin vaikea ymmärtää, se sama 15e kuitupuulle vaaditaan kaikkiin riukumetsiinkin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 134)