Keskustelut Metsänomistus Metsävähennys

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)
  • Metsävähennys

    Merkitty: 

    Esitys lain muutoksesta eduskuntaan huhtikuusta. 60% – 75%.

    Muuttuuko, miten ja minkälainen kalapaliikki asiasta käydään?  Mitkä ovat mahd. muutoksen vaikutukset esim. kaupankäyntiin, hintoihin jne. ?

  • tamperelainen tamperelainen

     

    Tämä metsävähennys-himmeli voi johtaa mielenkiintoisiin tilanteisiin.

    Ostat tilan 10000e ja myyt sen vuoden päästä 10000e. Luovutushintaan lisätään metsävähennyspohja 6000e. Tästä maksat veroa 30% eli 1800e.

    Eikös tämä 6000e siirry MOn  metsävähennyspohjaan uudelleen käytettäväksi ?Korjatkaa jos olen väärässä

     

    R.Ranta R.Ranta

    Tuloista verottaja haluaa AJ veron. Siinä on se syy tuloutukseen.

    Eli ainut järkevä vaihto on myydä lähiomaiselle, (ylenevälle tai alenevalle sukupolvelle tai sisaruksille)  jolloin vähennys ei tuloudu. Lähiomaisen on sitten pidettävä metsä vähintää viisi vuotta, muuten tuloutus verotetaan takautuvasti.

    Siirtoa lähiomaisille tämä järjestelmä vahvasti suosii. Hyvä vai huono, näin metsätalous säilyy pienimuotoisena.

    Siihen pitäisi regulaatiolla pyrkiä, että metsät siirtyisivät nuoremmille. Omistajien ikärakenne on sairas, kaikella tavalla huono asia ja ihmettelen suuresti, että siihen ei ole kiinnitetty riittävää huomiota.

    Rukopiikki

    Kaikki metsävähennykset sun muut verokikkailut tulisi poistaa kokonaan.

    Monet yli 80 vuotiaathan ostelevat lisää metsiä.

    Panu Panu

    @tamperelainen olet väärässä.

    tamperelainen tamperelainen

     

    @tamperelainen olet väärässä.

    Panu,kerro miten tuo 6000 e  metsävähennystä käyttäytyy,siirretäääkö takaisin metsävähennyspohjaan ?

     

     

    konstapylkkerö2

    Eihän metsävähennyspohjaa lisätä myyntihintaan ellei metsävähennystä ole käytetty.

    Kokenut kaiken tietää

    Itse myin pari määräalaa, hinta oli huomattavasti pienempi kuin kaupan seurauksena tapahtunut metsävähennyksen tuloutus. Muistaakseni omassa kirjanpito- ohjelmassani tuo myynti ei pienentänyt metsävähennyspohjaani, eikä veroilmoitusta täytettäessäkään näin käynyt, vaikka kaupasta tehtiin kaikki ilmoitukset. Eli metsävähennyspohja säilyi ennallaan, veroa kyllä tuli maksettavaksi, kun vähennys oli käytetty kokonaan ennen määräalan kauppaa. Mahtoiko mennä oikein?

    tamperelainen tamperelainen

     

    Tämä metsävähennys-himmeli voi johtaa mielenkiintoisiin tilanteisiin.

    Ostat tilan 10000e ja myyt sen vuoden päästä 10000e. Luovutushintaan lisätään metsävähennyspohja 6000e. Tästä maksat veroa 30% eli 1800e.

    Onhan tuossa esimerkkimetsässä voitu käyttää metsävähennystä(vaikka ostohinta on sama kuin myyntihinta) ja ainakin  ehkä omistajan muilla tiloillaehkä käytetty metsävähennystä.Jos MO ei ole laisinkaan käyttänyt(omistamissaan metsissä) metsävähennystä,niin sitä ei voi lisätätä myyntihintaan.Korjatkaa jos olen hakoteillä

     

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäverokirjassa 2025 käsitellään metsävähennystä alkaen s. 91. Lisäksi kannattanee opiskella asiaa verottajan syventävistä ohjeista kun tilanteita on monenlaisia. Kirjassa lukee mm. näin: ”Jos hankittu metsäkiinteistö tai osa siitä myydään samana vuonna kuin se on hankittu, sen luovutusvoittoon ei lisätä tai luovutustappiosta ei vähennetä aikaisemmin käytettyä metsävähennystä.”

    juha.m.leppanen juha.m.leppanen

    Miten lainlaatija perusteli metsävähennyksen tuloutuksen idean? Itse vähennys suosii tilojen ostoa mutta tuloutus niiden pitoa. Onko ajatuksena vängätä tilakokonaisuuksia suuremmiksi?

    A. Jalkanen tiedustelit lainlaatijan perusteluita tähän. Perusteluna on se, että pyritään estämään tilanteet, joissa metsänomistaja pystyisi vähentämään tilan hankintamenon lähes kaksinkertaisesti. Ensin 60 % metsävähenyksessä ja sitten vielä 100 % hankintamenona tilaa poismyytäessä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)