Keskustelut Metsänhoito 50v.kuusikon lopputilin tarkastelua ja analyysi….

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 132)
  • 50v.kuusikon lopputilin tarkastelua ja analyysi….

    Nyt kun se Glan kuvaosiossa lupaamani kuusikon tilityskin (muiden kuvioiden ohella) saapui annan armottoman arkisen tuomion:
    Kuusikko tuotti minulle noin viidenkymmenen vuoden kasvatuksen jälkeen huikeat 2250,00 euroa/0,5 ha kuviolta. Kokonaiskuutioita kuusesta 75,00 mottia. Lisäksi hiukan reunoilta koivukuitua ja muutama motti mäntyä. Lisänä latvusmassa. Kun lisään siihen kevään luvattoman hakkaajan 400,00 euroa (jotka muodostuivat myös kuusien hakkuusta puhtaasti) päädyn tulokseen 2650,00 siltä kuviolta kuusesta. Aika puhdas istutuskuusikko kuitenkin. Hinnat ostajalta olivat jopa keskihinnastoja paremmat ettei se siitä kiinni ollut.
    Hehtaarikertymä on mielestäni aika vaatimaton verrokkina täällä palstoilla aika ylevän kuusenkasvattajan tuotoksiin. (ilmoittamiinsa)
    Tämän hakkuussa viiskymppisenä ei ollut tavallaan muuta mieltä kuin että pieni kuvio tehtiin samantein kun viereiset paremmin tuottaneet mäntykuviot. Mutta aina ei voi voittaa kuusenkasvatuksella joka on nähnyt normaalia kylänsyrjäkasvua rehevällä pohjalla. (se muuten näytti aivan normaali kuuskolta, jopa tavallista rehevämmältäkin) Mutta tällä tuotoksella taidan pysyttäytyä hybridihaavan vankkumattomana kasvattajana. Vai mitä tuumaa palstan ”kuusiuskontokunta”.

  • jees h-valta

    No jopa tätä laskuepämäärääkin tuntuu piisaavan. Kun juuri haapakuvissa päästiin sopuun että otetaan se istutusvuosi ja se taimen ikä mukaan alkaa Anton taas oman laskuoppinsa. Ja pitää muistaa että minulla on faktaa lyödä eteen. Teillä Timppa ja Anton vain sitä arviota jossa voi olla suurtakin heittoa. Ja Antonin tiedän lannoituksen kovaksi käyttäjäksi joten ei aivan tavisjuttuja. Timpasta en tiedä.

    jees h-valta

    Nuo ennen ensiharvennusta sitäpaitsi ovat aika turhia lukuja vertailla koska se muutaman satasen kuitutili ei ketään paljon kostuta. Saattaa toki olla että minunkin kuviolla tuo on ehkä tehty mutta pidän sen enmmänkin metsänhoidollisena hakkuuna. Toki tärkeä sellaisena.
    Kumma juttu kun aina on varmoja kantoja että viisikymppinen kuusikko tuottaa jo maltaita ja silti kukaan ei ole hakannut?
    Mistäkustahan se kertoo?
    Minulle se kertoo riittävästi.

    oksapuu

    Niimpä

    Nalle Puh ja puolenhehtaarin metsä (aukko)…

    Aiemminkin olen tänne kirjoittanut että leimikko on 10 ha tai 1000 mottia, tuolla aletaan jo saamaan vertailukelpoista tietoa…

    jees h-valta

    Kaikki olennainen josta maksatus muodostuu on kerrottu. Ikä on kerrottu. Puuston mittaa on turha kaivella vaikka se varmaan olisi Metsään.fi:stä löytynytkin. Se pituus vain ei riittänyt mihinkään. Metsään.fi päivittyi jo joten se on ohi nyt. En käsitä jos faktat sen kaupan saannon osalta riitä. Se on faktaa ja sillä sievää. Muut on jaaritelleet koska pidän arviot sellaisena. Kerron myös faktat h-haavikosta kun ensimmäisiä eriä myyn ja siinäkin aion pysyä sillä linjalla että olennaiset rahamassin vahvuuteen liittyvät kerrotaan ja spekulantit jatkakoon omalla tavallaan. Spekulatiivisuus ei tuo leivän päälle niitä parempia levitteitä.

    jees h-valta

    Muistinpa että motolistakin löytyy lopputilityksen yhteydestä että 374 kuusirunkoa on sitten vissiin poikkeuksellisen alhainen määrä 0,5 ha:lle että silleen kait sitten. Vaiko R.R?

    oksapuu

    Aikas tyypillinen hehtaarin päätehakkuun runkoluku…

    Ammatti Raivooja

    Istutusvuosi on vuosi nolla, ei mitää höpötystä taimien iästä. 1-vuotias paakkutaimi on yleisin melkein puulajista riippumatta. Sit 2-vuotias kuusitaimi ja 1,5-vuotias kuusitaimi. Tietysti Syksyn ja kevään voi erotella. Helpointa olisi jos esim. Kesällä tai syksyllä laittaa niin metsä olisi 1-vuotias kokonaisen kasvukauden jälkeen minkä taimet on ollu maassa.

    jees h-valta

    Aha, niinhän minäkin olen tähän maailman menoon ollut käsittävinäni.
    Mutta jollekulle se ei käynyt kuvaosiossa kun h-haavan ikää mainitsin.
    Nin että palataanko vanhaan ruotuun nikki Tervaroso? Ettei enää enempää sekoitettaisi.
    Voisihan vaikka Metsälehtikin selventää ja vahvistaa käytännöt.

    Kivelänhanttu

    En tiijä missä vika. Lämpösummassa, kasvupaikassa vai kasvattajassa. 80-90v kuusikko vasta antaa kunnolla tukkejakin. Mielestäni 50v kuusikko on kesenkasvuinen vaikka toisin annetaan ymmärtää, samaa mieltä j-miehen kanssa.

    jees h-valta

    Roisto Reipas ei sitten taida ymmärtää että tämä on keskustelupalsta eikä mikään kuusitieteellisen seuran yhdistysjulkaisu. En vain yksinkertaisesti edes muistanut että motolista oli nidottu kiinni tilityspaperiin. Sitäkin se ikä teettää R.R. Enkä nyt tosiaan edelleenkään aio lähteä tarkempaa kuviokarttaa vääntämään mutta onneksi tuntuu sentään olevan täyspäisiä kuusenkasvattajiakin kuten Kivelänhanttu joka tietää kuinka kuusikko elää. Ilman fantasiaa tai apulantaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 132)