Keskustelut Tekniikka 2t öljyt

  • Tämä aihe sisältää 216 vastausta, 37 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Perämurikka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 216)
  • 2t öljyt

    Merkitty: 

    Ruotsalaissahojen valmistajat suosittelee esim, käytettäväksi seossuhdetta 2% sahattaessa oman valmistajan öljyillä. Jos käyttää muun valmistajan öljyä, niin 3% seossuhde. Oletteko huomanneet mitä eroja näisä öljyissä? Minusta esim teboil bike on synteettinen 2t öljy ja lowsmoke, mutta silti pitää laittaa 3% seos!

  • pihkatappi pihkatappi

    Mitä enempi öljyä, sen heinompi teho. 2% seos on jo sillä varmuusvaralla. Joskus sahasin kanssa 1% seoksella ja oiskositten määkäissyt kovempaa, leikkasi ainakin lopulta kiinni. Kiinnileikkaaminen tosin myöhemmin normi 2% seoksella rankakasaa lyhentäessä, tuohan se on hirrenveiston lisäksi rajua touhua sahoille.

    Nimetön

    Sen kuulee kyllä kun on liikaa karstaa männän päällä.Seos syttyy ennen aikojaan, särähtää ilkeästi.Hajoo jos ei putsaa.

    jees h-valta

    Polaric voitelee aivan riittävän hyvin ja senkin pitää olla 2%:n seoksella. Ei koskaan ole ollut ongelmia ja jokunen vuosikymmen on sillä sahaa laulatettu. Saahan sitä kalliitakin öljyjä ostella jos tuntuu ettei kaipaa ikinä uutta sahaa. Minä en louskuilla sahaa vaan alle kymmenen vuotta vanhoilla. Sen aikaa Stihlit ovat kestäneet varmasti ja aina joku on vielä minun jälkeenkin vuosikausia samoilla sahaillut.

    Jätkä

    Kyllähän sahalla on elinvuosia paljon, kun ”jonakin vuotena on hankintaa tehty jopa sata mottia”. Onhan se selvä, että kovilla kierroksilla ajettava sahakin, joutuu kovemmalle rasitukselle kuin savuava ja turiseva kone, jota ei ole osattu säätää edes.

    Sahaaminen sellaisella tosin on niin mielenköyhää hommaa, että se on melkein kuin Jeessi turistelisi kaakonkulman reissunsa mennen tullen korkeintaan kuuttakymppiä. Ei sellaisen homman takia kannata metsään lähteä lainkaan. Terveisten ajeluksi menee koko touhu.

    jees h-valta

    Terveisinä on aina tullut juuri se puumäärä mitä on kunakin talvena pitänyt tehdäkkin. Kuuluu niinkuin alan luonteeseen ja vapaa-ajan rajallisuuden puitteisiin. Se tehdään mitä keritään ja saha pitää silloin laulaa. Mitään huvittelureissuja en metsään silloin tee.

    husku550xp

    Mihin se moottorisahavähennys ja ruokaraha keskustelu hävisi. Minulle jäi asia vielä vähän auki.

    arto arto

    Kurkkaa verottajan sivuja sieltä ne löytyy.

    jees h-valta

    Niin todella, sieltä se oikea versio asiasta taatuimmin löytyy. Metsissämme nimittäin vaeltaa monissa asioissa aika utopialla varustettuja ja pihalla olevia luonnon hyödyntäjiä. Sekä palkalla että lihanökön perässä juoksijoita.

    Jätkä

    Sahavähennyksen tarkoitus on ottaa metsurin tulonhankkimiskustannukset huomioon verotuksessa. Käytännössä metsurille maksetaan yksi summa yhdestä työstä. siinä on otaksuttu olevan kaikki tulonhankkimiskustannukset, mitä sahatöissä tulee.

    Sanotaan vaikka, että jonkun palstan tekopalkka on tuhat €. Työnantaja laskee palkaksi Tonnin, mutta verotusta varten Brutosta vähennetään ensin sahan osuus = 30 %. Metsurille tulee siis palkkaa sen verran, mitä jää, kun 70%:sta lipaistaan vero.

    Tuon verotettavan tulon mukaan maksetaan eläke – ja sairausvakuutusmaksut, sekä lomaraha lomarahakassaan. Metsuri voi hakea verotukseen sahan osuudeksi 40 %:a, jolloin verotus kevenee jonkin verran.

    Jos jollakulla sahakustannukset nousevat yli 40 prosentin, niitä voi esittää verottajalle, mutta kuitit pitää olla kunnossa: -Sahanhankinta, varaosat, bensiinit, öljyt. Myös työvälineet voidaan laskea samaan pottiin. Totuus on, että jos tosi ammattilainen on kyseessä, hänen oikeat kustannuksensa jäävät pariinkymmeneen prosenttiin.

    Ateriakorvaus ei ole työnantajan maksamaa ateriakorvausrahaa, vaan verottaja hyväksyy sen, että metsurinkin pitää syödä muutakin kuin banaanin ja jogurtin ja on hyväksynyt metsäeväitten arvoksi tuon 10,20 / päivä. Se summa on vervähennyskelponen, joten siitä osasta ei tarvitse maksaa veroa. Siis verottaja ei maksa mitään kenellekään.

    Kilometrikorvausta metsureille maksetaan 42 senttiä juoksukilometriltä, mikä on oikeus ja kohtuus. Metsurin / metsämiehen auto on sellainen työkalu, että sillä ei kehtaa nykypäivänä enää ajella normaalivarusteissa yhtään mihinkään. Siellä on metsätyöhön liittyvää kalustoa, siellä on penkit likaiset ja kosteat ja siellä haisee niin, että eipä sillä varmaan monikaan kehtaa lapsenkastajaisiin mennä.

    Verottaja ja tuönantaja puuhastelevat saman asian parissa, mutta aivan eri menttaliteetilla.

    jees h-valta

    Älä ny läpiä sinäkään sentään päästäsi sepitä julkisuuteen. Ateriakorvaus ei ole työnantajan maksamaa mutta ei verottajankaan maksamaa. Kukas se kolmas maksava osapuoli sitten on? Työnantaja maksaa niin palkan kuin palkanlisätkin. Se on aivan sama onko sen etuuden ominaisuus olla palkan sisällä oleva veroton osuus tahi palkan ulkona oleva veroton lisä mutta se on työnantajan maksamaa rahaa tyystin ja täysin kaikki. Ei kait tämä nyt niin jumalattoman vaikeaa sentään aikuisille ihmisille pitäisi olla. Vai jumalako sen mettäpökön leipärahan suuhun pudottaa?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 216)