Keskustelut Tekniikka 200mm terä vastaan 225mm

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 194)
  • 200mm terä vastaan 225mm

    Merkitty: 

    Olen kuullut ja lukenutkin, että 200mm terä olisi parempi isommassa metsässä, mitä 225mm terä.? Minusta tuntuu että eikö set olisi toisinpäin parempi..225mm terä isompi läpimittaisessa ja pusikkoisessa taimikossa, ja varhaishoidoissa 200mm terä… hmmmm, täytynee kokeilla tänä kesänä pikku terää isommissa metsissä! Minkälaisia kokemuksia asiasta täällä foorumissa??

  • pihkatappi

    Jotkut raivaavat vielä ilman kypärää. 67 tien varressa oli joku metsuri ennakkoraivuulla, työnteko oli ihan asiallisen näköistä, vain kypärä puuttui. Automaattinen lopputilihän tuosta tulee, jos joku työnantajan edustaja näkee, ei auta mikään selitys. Minä ainakin olisin jo kuollut, jos en käyttäisi ennakkoraivuilla kypärää. Jos kypärää ei ole ja sahaa vaikka jalkaansa, vakuutus ei korvaa. Meillä ei saa edes kaataa kuitupuun kokoisia runkoja puulajeista riippumatta, no tokihan niitä vähän kaadetaan välillä, ohje perustuu osin työturvallisuuteen.

    Jätkä

    Eipä taida vielä olla pakollinen varuste raivurinkäyttäjällä kypärä. Kuulosuojaimet ja visiiri pitää olla työnantajan tarjoamana. En ole kuullut, että kypärän puuttuminen olisi estänyt vakuutuskorvauksen saamista.

    Joillakin työmailla kypärä on määrätty ehdottoman pakolliseksi ja rakennustyömaat ovat sellaisia nykyään. samoin siellä liikkuvilla pitää olla myös turvajalkineet. Sitä ovat manailleet jotkut tavarantoimittajat, kun viedään jokin pienempikin lähetys rakennustyömaalle, niin ei päästetä perille, ellei varustus ole kunnossa.

    pihkatappi

    Isoissa organisaatioissa kypärä pakollinen. Omissa metsissä voi raivailla vaikka munasiltaan ja paljain päin humalassa, kun vakuutusta ei monella edes ole.

    Jätkä

    Ei Laki, eikä vakuutus ole tiettävästi vaatinut kypärää RS-töissä.

    Tolopainen

    En ole koskaa tarvinnut kypärää eikä kivääriä metsätöissä. Turha pelätä että meteoriitti tipahtaa päähän.

    kuusessa ollaan

    Osalla yhtiöistä konekuskeilla on oltava hytin ulkopuolella liikuttaessa kypärä päässä. Joillakin linjanlevennystyömailla lisäksi oltava leukaremmikin kiinni, sähköyhtiön vaatimuksista. Eipä olisi ihme, jos raivaussahakäytössäkin vaadittaisiin…

    arto

    Kyllä kypärä on pakollinen . pihkatapin kanssa sama mieltä.

    Tolopainen

    Sehän on täysin työantajan päätettävissä mitä varusteita vaatii työssä käytettäväksi. Sen lisäksi mitä laki vaatii. Metsänomistaja voi raivata vaikka ilman vaatteita.

    Jätkä

    Raivaussahatyö – hyödyllistä liikuntaa Taimikonhoito ja hakkuualueen raivaus onnistuu huolellisella perehtymisellä ja harjoittelulla jokaiselta omatoimiselta metsänomistajalta. Opeteltavina perusasioina ovat raivaussahan käyttökuntoon laitto, työtekniikka ja taimikonhoito-ohjeet sekä turvallisen työskentelyn periaatteet. Säädä valjaat: sahan painon pitää jakautua mahdollisimman tasaisesti sahaajan hartioille ja lantiolle rintavyön ja lantiotuen avulla. Raivaussahan kahvoja voi myös säätää, jotta kädet ovat työskentelyn aikana luontevassa asennossa. Käytä turvavarusteita: käytä vähintään visiiri-kuulosuojainyhdistelmää, mieluummin kypä- rää, jossa em. varusteet. Sahaajan jalkineet on oltava tukevat ja pohjakuvioltaan sellaiset, että liukastumisriski on mahdollisimman pieni. Metsurin turvasaappaat sopivat hyvin myös raivaussahatyöhön. Käytä ihon peittävää vaatusta ja käsineitä. Raivaussahatyön kulku taimikonhoidossa Sujuva työ vaatii ennakkosuunnittelua. Kulkusuunta mää- räytyy maaston muotojen ja tuulen suunnan perusteella. Tuulen vaikutus huomioidaan siten, että tuuli painaa kaadettavia puita hoidetulle alueelle päin. Ojien ja muiden esteiden toistuvia ylityksiä pyritään välttämään ja kaltevassa maastossa kuljetaan rinteen poikkisuuntaan. Työ aloitetaan aina taimikon ulkoreunasta ja edetään tasalevyisillä, noin 3 – 5 metrin työ- kaistoilla valitussa kulkusuunnassa edestakaisin. Työkaista säilytetään samansuuntaisena ja – levyisenä, vaikka taimikossa on väillä aukkopaikkoja tai muutoin poikkeavia kohtia. Rungot on katkaistava vihreiden oksien alapuolelta noin 20 – 30 cm:n korkuiseen kantoon. Kaadettua puustoa ei saa jättää ojien ja polkujen tukkeeksi. Taimikonhoitotyössä pyritään säästämään katajat, pihlajat ja pajut, jotka eivät haittaa kasvatettavaa puustoa sekä muut erikoiset puut, esimerkiksi jalot lehtipuut. Raivaussahatyössä edetään rauhallisin liikkein ja käytetään lantiota ja jalkoja sahan liikuttamiseen. Käsiä on tarkoitus käyttää vain sahan ohjaamiseen. Yleinen virhe työskentelyssä on, että käsillä kannatellaan sahaa. Tällöin kädet ja selkä väsyvät nopeasti. Työn alkuvaiheessa on tarpeellista tehdä mallikohta, muutama aari, jolta mitataan jäävän puuston määrä ja arvioidaan työn jälki. Puuston runkolukua on seurattava taimikonhoitotyön aikana, jotta oikea kasvatustiheys saavutetaan

    -Pitäkää kypärää nukkuessannekin, kun se tuntuu niin välttämättömältä. Järjen käyttö näyttää olevan täysin mahdoton ajatus monelle!

    Tolopainen

    Työntekijän velvollisuus on noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää työhön määrättyjä turvavälineitä ja varusteita. Siinä ei mitään omia ideoita tarvita.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 194)