Keskustelut Metsänomistus 170 jätevesiremonttia päivässä

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 156)
  • 170 jätevesiremonttia päivässä

    Ympäristöministeriö antoi nyt jatkoaikaa haja-asutusalueiden jätevesiremonttien tekoon kevääseen 2018 asti.
    Laskin, että remontteja pitäisi tehdä n.170 kpl jokaisena työpäivänä, koska se puuttuu vielä 120.000 kiinteistöltä.
    Seuraava ympäristöministeri antaa taas jatkoaikaa tai kumoaa koko asetuksen.

  • Puun takaa

    Itämeren ympäristönsuojeluyhteistyö on viime vuosina niittänyt mainetta hyvillä tuloksilla Pietarin jätevedenpuhdistuksen kehittämisessä. Kaliningradissa sen sijaan melkein kaikki on mennyt päin mäntyä.

    Venäjän valtion oli määrä maksaa laitoksesta 50 miljoonaa euroa. Pohjoisen ulottuvuuden ympäristökumppanuusohjelman ja kehitysapua tarjoavan ruotsalaisen SIDA:n osuus laitehankinnoista oli yhteensä 21,5 miljoonaa euroa.

    Kaikki meni pieleen heti alussa, kun laitoksen rakentajaksi valittiin siltojen rakentajana tunnettu venäläinen Mostostroi No 6, jolla ei ollut minkäänlaista kokemusta jätevedenpuhdistamojen rakentamisesta.
    Kaliningradin alueelle on tarkoitus rakentaa 17 puhdistamoa, joista toiminnassa on vasta kuusi. Niistä osa on rakennettu viime vuosina EU:n tuella.

    Poleskin puhdistamolta lähtevä kanava on täynnä paksua ruskeanvihreää ja haisevaa mönjää, joka pikkuhiljaa liikkuu kohti Kurskinlahtea ja Itämerta.
    Varsinkin Gusevin ja Poleskin laitosten poistovesissä oli tuhatkertainen määrä öljyä sallittuun verrattuna. Myös muiden haitta-aiheiden pitoisuudet ylittyivät reilusti.

    Transparency International on laskenut, että välinpitämättömyys ympäristön pilaantumisena msksaa jopa kahdeksan miljoonaa euroa joka ainoa päivä.
    Yle

    jees h-valta

    Enpä muista että yhtäkään broilerihalliakaan olisi parhaaseen buumiin saatu kaikilla tukimausteilla pyörimään ilman tutun kepuilijapoliitikon aulista apua. Kun on sellaisilla paikkakunnilla vaikuttanut asianlaitaa tuli seurailtua. Toki työllisti monia oheistoimijoita samalla. Ettei niin huonoa etteikö paljon hyvääkin samalla. Maaseudun työllistäjänä aivan hyvä puolue joskin nuo tavat ei kaikki aivan kirkkainta sädekehää ansaitsevia. Nyt vain on kaikki uhrattu eu-alttarille joten se siitä sittenkin. Paistattelu vielä isommissa ympyröissä on sokaissut. Hyvänä esimerkkinä O.Rehn. Nyt se syrjäkylän jussi on jo unohtunut.
    Tämä vielä jatkona edellisen sivun tarinaan

    Puun takaa

    Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli juttu miljoonan siivekkään venäläisestä proilerikanalasta Karjalan kannaksella. Tilan tuottama lanta on kärrätty metsään jo 40 vuoden ajan.
    Laskivat, että yksi tällainen tila tuottaa fosforia ja muuta tavaraa Suomenlahteen keskikoisen kaupungin tai sellutehtaan verran.
    Vastaavia eläintiloja on Venäjällä satoja pelkästään Suomenlahden valuma-alueella.

    jees h-valta

    Onhan se iso maa ja tietääkseni lähes kaikissa isoissa valtakunnissa on myös isot ympäristön kuormitusongelmat. Suomi taas on pikkuinen maa ja pikkusieluiset pipertäjät pystyvät täällä ohjailemaan valtion toimintaa lähes mitenkuten tahtovat. Olemme pieni, lähes puhdas kolkka syystä ettei tämä määrä ihmisiä juurikaan pysty mitään kuormittamaankaan. Tervemenoa sielukkaat pipertäjät sinne itärajan taakse. Sieltä ei ”kyntösarka” lopu. Ja silti putkassa saa leipää ja särvintä koska siellä sitä tuotetaan ihmisille niin että riittää, keinoista viis. Mutta vähenee se luontaisesti väki sielläkin pikkuhiljaa joten saastutustarvekkin vähenee.

    Kantona

    Paljon on puhdistamatonta lietevettä juoksutettu ohi kaupunkien puhdistamoiden sen jälkeen kun tätä keskustelua viimeksi luin ja kommentoin. Ja edelleen jatkuu sama laulu joidenkin suista, että ensiksi lainkuuliaiset pakotetaan ostamaan mädätyspurkki (green force tai jotain) uhkaamalla, että kohta laki tulee ja telaa.
    Sitten sanotaan suoraan, että paskojen vehkeitten myyjät eivät saa joutua vastuuseen.
    Sitten saa tulla kunnan ohjastaman vesiosuuskunnan hikipää ja pakottaa yhtymään kunnan järjestelmään ja maksamaan aiemman 15 tonnin mädätyspurkkimenoerän päälle vielä 20 tonnia.

    Minusta tämä keskustelu voisi ohjautua siihen, että kaikille vääryyttä kärsineille palautetaan heidän menettämänsä rahat. Kunnat maksaa ja perivät yhteisvastuullisesti lvi-kaupustelijoiden yhdistykseltä. Vesiosuuskunnat palauttavat liika suuret rakennuskustannuslaskut talouksille ja kunta maksaa. Kunta maksaa siksi, että on lähtenyt näin voimallisesti näin suureen vedätykseen.

    Kaikki vanhat toimivat järjestelmät julistetaan pysyvästi laillisiksi niin pitkäksi aikaa kunnes koko talo uusitaan ja uusittaessa rakennetaan kaksikaivoinen keräys ja sen perään jonkinmoiden suodatusputkisto. Siitä on videokin jonkun kepulaisen tekemänä

    Jos mihin tarvitaan oikeasti vesiosuuskunnan imuputki niin siihen liittymismaksu on max 5000 euroa ja kuukausimaksu parikymppiä. Kunta maksaa loput.

    Jos kunnalla ei ole rahaa niin sitten vaan siirretään hommaa niin pitkälle, että rahaa löytyy. On Satu Hassi jaksanut näinkin kauan odottaa niin kyllä hän vielä muutaman kymmenen vuotta jaksaa katsella tulevaisuudessa hohtavaa kultapilvenreunaa ja odottaa kaukaisen haaveensa toteutumista

    jees h-valta

    Kantona sattuu vain unohtamaan että jätejärjestelmän hommanneet ovat aivan tyytyväisiä käyttäjiä eivätkä halua mitään paluuta paskanhajuun. Kepulit petti tässä aivan monelle taloudelle kivasti ja ympäristön ja ilmanlaatu parani huomattavasti. Ehkä he jopa unohtavat äänestääkkin kepuleita kun paskanhaju ei enää sumenna silmiä ja päättelykykyä. Edelleenkin kehitys on hyväksi ja lainsäädäntö saakin tukea sitä aukottomasti. Olemme jo kait suurelta osin pudonneet puusta?

    jees h-valta

    Olen nyt pyytänytkin jo tämän nykyisen saneerattavan mökkini jätejärjestelmäksi tarjousta kotimaiselta valmistajalta. Kuten viimekesänä juuri myös kaakkois-suomen mökillekkin. Mutta en Green-Rockeista kuitenkaan. Ettei tule joku velkoja kaivamaan ylös maasta. On kuulemma ollut niin tappiollista toimintaa.

    Kantona

    Hienoa, jos jollakulla on onnistunut ja hajut hälvenneet. Eihän onnistumisista nyt ollakkaan huolissaan vaan epäonnistumisista, rahan tuhlaantumisesta ilman hyötyä ja seurauksena vain harmia, rahanmenoa ja paskanhajun tuntemusta toimimatonta, pakkohankittua mädätyspönttöä virittäessä. Niille pitää rahat tulla takaisin ja korkojen kanssa.

    Ja ne, jotka näiden pönttöjen hankinnan jälkeen vielä ovat joutuneet maksamaan pakkoliitoksesta vesiosuuskunnan järjestelmään. Hyvä jos heitä olisi oikeasti vähän, toivottavasti sanot nyt suoraselkäisesti, että käykää hakemassa menettämänne rahat pois. Riittääkö liaani?

    Sisältöä muokattu lisäämällä yks e

    Kantona

    Edelleen olen sitä mieltä, että pakottamisesta pitää oikeusvaltiossa joutua raastupaan mieluummin ennen kuin vasta kauan jälkeen päin. Paskan hajua on sellupaikkakunnilla haisteltu iät ajat mukautuen, kaupunkipölyä haistellaan yhä joka isommassa keskuksessa. Se joka omaa saamattomuuttaan ja kyvyttömyyttään haluaa omaa sakoaan haistella tehköön sen. Mitä meillä muilla on siihen sanomista. Muille haitan tekeminen saadaan taas muutenkin kuriin kuin pistämällä koko maaseutuväestö tuhlaamaan järjettömyyteen, luovuttamaan rahansa kutaleitten perstaskuun.

    Mutta nähkää muutkin, tämä ei tule menemään läpi. Koko paskalaki on nyt niin hyvin läpikäyty ja alkumetreiltä loppuun asti on sen järjettömyys ja kytkökset ahneeseen riistämiseen niin selvästi osoitettu että enää ei löydy sellaista sutkia, joka tämän oikeaksi valehtelisi. Omasta ympäristöstä huolehtiminen on kaikille maalaisille itsestäänselvyys mutta jos joku taho luulee voivansa koko väestölle paskaa syöttää niin siinä kyllä nousee vahva ja laajapohjainen vastus valkokaulusta vasten

    Puun takaa

    Hallitus aikoo muuttaa jätevesiasetusta niin, että viemärittömillä asuinkiinteistöillä ei olisi mitään aikarajaa jäteveden puhdistuksen järjestämisessä. Aikaisemmin takarajaksi kaavailtiin maaliskuun 15. päivää 2018.
    Sen sijaan jätevesijärjestelmien toiminta tarkastettaisiin siinä vaiheessa, kun kiinteistöissä tehdään rakennuslupaa vaativia korjauksia.

    Takautuva velvoite aikarajoineen olisi rakennusvalvonnan kannalta johtanut suuriin vaikeuksiin. Jätevesiasetuksen tarkoittamia kiinteistöjä on niin paljon, ettei kaikkien perään olisi ehditty katsomaan.
    Osalla kiinteistönomistajista on omia vesihuoltolaitoksia, jotka huolehtivat sekä käyttö- että jätevesistä.
    ESS

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 156)