Vuosi on vaihtunut ja paljon on jo kerennyt tapahtua tämän metsätalousinsinöörialun tammikuussa.
Opiskelijat Lapin Ammattikorkeakoulusta lompsivat lomille joulukuun toisella viikolla. Siinä vaiheessa mie ja moni muu opiskelija täältä Lapista, aloitti sen joka vuotisen työrupeaman – lähdettiin siis matkailualan hommiin.
Niin kuin uutisista varmasti moni on jo lukenutkin, täällä pohjoisessa matkailulla on iso rooli ja turisteja piisaa. Valitettavasti on kuitenkin sellainen tilanne, että vaikka Lapissa onkin paljon lääniä, majoitusmahdollisuuksia ei vielä ole riittävästi, ainakaan täällä Rovaniemellä.
Me suomalaisethan olemme kovia sissejä ja nukumme tarpeen vaatiessa missä vain, mutta turisteja ei vaan pysty majoittamaan esimerkiksi puolijoukkueteltoissa, koska ne raukat jäätyvät siellä. Mielestäni tänne siis tulisi rakentaa lisää ja varsinkin puusta. Rahaa matkailijoilla on ja sitä he tänne Suomeen nyt haluavat kantaa, joten miksemme ottaisi sitä vastaan. Tästäpä nyt sitten jollekin mehtää omistavalle oiva bisnesidea: miten olisi vaikkapa joku hirrestä rakennettu erämaahotelli keskelle Lapin kairaa? 😉
Sittenpä takaisin opiskelijanelämään. Luennot jatkuivat tammikuussa ja kouluun palattuani velvollisuudet jo kutsuivat minua.
Ensimmäisellä opiskeluviikolla lähdin muun MEOL – Metsäalan Opiskelijat ry:n hallituksen kanssa Saariselälle, Meton majoille neljäksi päiväksi. Silloin kun emme työskennelleet, kokkailimme ja söimme hyvin, saunoimme sekä nautimme toistemme seurasta. Niin ja käytiin me laskemassa Suomen pisin pulkkamäki! Muut olivat hurjia ja menivät lujaa, itse tulin mäessä kaikkien perässä kuin etana. Vuosi näiden ihmisten kanssa on nyt takana ja voin sanoa, että päivääkään en ole katunut sitä päätöstä, että lähdin MEOLin toimintaan mukaan.
Viikonlopun jälkeen oli kuitenkin kiva palata takaisin Rovaniemelle ja koulun penkille. Lapin Ammattikorkeakoulussa kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden kurssitarjontaan kuuluu tällä hetkellä metsäsuunnittelun teoreettiset perusteet ja metsäsuunnittelujärjestelmät, tilastomatematiikka sekä metsäbioenergian hankinta ja käyttö – mielenkiintoisia ja erittäin tärkeitä kursseja kaikki edellä mainitut.
Kolmannen vuoden kevät on omalla tavallaan opiskelijoille haastava. Luokaltani puolet opiskelijoista on joko lähdössä tai jo lähtenyt vaihtoon, ja se puoli, joka jää tänne Suomeen opiskelemaan, koittaa selviytyä kevään vapaasti valittavista kursseista. Valitettavasti kaikkia kursseja ei aina voida järjestää vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Mikäpä siis neuvoksi, kun pisteitä pitäisi saada, mutta tarjontaa ei ole?
Kilpailutunnelmaa on myös hieman ilmassa tällä hetkellä ja se johtuu siitä, että harjoittelupaikkojen haut ovat auenneet ja tässä vaiheessa opintojamme meidän tulisi viimeistään suorittaa toinen harjoittelu. Opintoihimme kuuluu kaksi ammattitaitoa edistävää harjoittelujaksoa.
Itse suoritin ensimmäisen harjoitteluni Pudasjärven Metsänhoitoyhdistyksellä ja olen todella tyytyväinen siihen, kuinka sain harjoitteluni siellä suorittaa. Suoritin harjoitteluni ilmaisena työntekijänä omasta tahdostani ja se mahdollisti sen, että pääsin näkemään, tekemään sekä oppimaan todella monipuolisesti siitä, mitä metsäammattilainen tekee työssään päivittäin.
Opiskelujen ohella on myös hyvä harrastaa yhdistystoimintaa oman oppilaitoksen sisällä, siispä toimin Rovaniemen Metsäpojat ry:n hallituksen puheenjohtajana kaudella 2017. Voin vaikka vannoa, että mielenkiintoinen kausi tulee varmasti olemaan, varsinkin kun tarkoituksena on järjestää yhdistyksemme 50-vuotisjuhlat syyskuussa täällä Rovaniemellä.
Yhdistystoiminnan, opiskelujen ja oman elämän yhteensovittaminen tänä vuonna tuo minulle itselleni varmasti haasteita enemmän kuin ikinä, mutta olen varma, että tämä ponnistelu ja elämän aikataulutus on kaiken sen arvoista. Jos ei muuten, niin voinpahan vanhana sitten muistella, että mihin kaikkeen sitä itsensä nuorena änkesi mukaan.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.