Täällä kirjoittelee 3. vuoden metsätalousinsinööriopiskelija Rovaniemeltä, Lapin pääkaupungista. Minun nimeni on Darja ja olen 26-vuotias. Olen tällainen helposti asioista kiinnostuva ja innostuva tyyppi sekä iloinen ja yliystävällinen ihminen, jota on joskus haukuttu jopa liian kiltiksi.
Harrastan paljon luonnossa liikkumista mielenilon ja kuntoilun vuoksi. Metsässä kävely on ihan oma taitolajinsa sekä metsässä vietetyllä ajalla on suuri vaikutus myös ihmisen henkiseen hyvinvointiin. Rankan kouluviikon tai raportin kirjoitusurakan jälkeen on kiva mennä metsän keskelle vain rauhoittumaan, kiivetä jonkun vaaran päälle katsomaan maisemia, tehdä tulet nuotiopaikalle ja syödä eväät, kuunnella luonnon hiljaisuutta ja olla vain.
Vähän minusta. Vuonna 2006 lähdin ammattikouluun suorittamaan luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa ja valmistuin luontoyrittäjäksi (nykyisin ammattinimike kyseiselle koulutukselle on luonto-ohjaaja). Tämä koulutus on kolmen vuoden mittainen ja sen voi suorittaa Suomessa nykyään 37 eri oppilaitoksessa.
Aloitin ammattikoulun ohella työskentelyn matkailualalla ja sieltä on vuosien aikana karttunut työkokemusta, niin esimiehenä kuin kelkkailu-, lumikenkäily- ja hiihto-oppaana. Matkailu on Lapissa hyvin vahva ala, ja tuhansia turisteja saapuu Lappiin vuosittain. Minulle matkailualan työkokemuksesta on ollut suuri apu. Englanninkielen taitoni on parantunut ja erä- ja luonnossa liikkumistaitoja on saanut hyödyntää työssä. Lisäksi olen oppinut vahvasti sen, mitä on työskennellä ryhmässä sekä toimia joskus kovankin paineen alla.
Viimeisen kolmen opiskeluvuoteni aikana, olen pyrkinyt olemaan aktiivisesti yhdistystoiminnassa mukana. Mielestäni me kaikki rakennamme tulevaisuutemme sen pohjalta, mitä teemme ja mikä meitä kiinnostaa opiskeluaikana. Tällä hetkellä vaikutan Rovaniemen Metsäpojat Ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana, MEOL – Metsäalan opiskelijat Ry:n hallituksessa kansainvälisyysvastaavana sekä toimin IFSA – International Forestry Students’ Associationissa Pohjois-Euroopan aluevastaavana. Yhdistystoiminta on hauskaa ja rentoa yhdessä tekemistä, jossa ketään ei jätetä yksin.
Vaikka tämä litania saa minut kuulostamaan siltä, että olisin kovinkin kiireinen ja opiskelulle ei jäisi aikaa, niin kyllä jää. Olen oppinut kantapään kautta sen, että opiskelijan tulee aikatauluttaa melkein kaikki tekemisensä, sillä se helpottaa elämää ja paljon. Pitää kuitenkin muistaa se, että vaikka kuinka haluaisi olla aktiivinen yhdistystoiminnassa, me olemme kuitenkin nuoria ja opiskelijoita. Toisaalta tarvitsemme aikaa opinnoille, mutta myös hauskanpitoa ja rentoutumista ystävien kanssa.
Jokaisessa koulussa opinnot ovat lähteneet hyvin käyntiin. Koska talvi alkaa tehdä jo tuloaan, ovat opinnot siirtyneet sisätiloihin ja maastotunnit loppuneet. Ykkösluokkalaiset ovat päässeet tutustumaan metsä- ja suotyyppeihin sekä kasvibiologian maailmaan. Vanhemmat opiskelijat harjoittelevat, miten niitä leimikoita suunnitellaan, kolmoset ovat ihmetelleet metsäojitusta ja porotaloutta, neloset puolestaan työskentelevät erilaisten projektien parissa yhteistyössä muun muassa Metsähallituksen kanssa. Tällä hetkellä on käynnissä Vuoden metsäopettaja -kilpailu, missä opiskelijat voivat arvioida oman oppilaitoksensa opettajia. Voittaja julkistetaan Metsäalan suurimmassa tapahtumassa Metsäpäivillä 10.11.2016, Helsingin Messukeskuksessa. Allekirjoittaneen ja muitakin MEOL:in hallituslaisia löytää myös Metsämessuilta viikonloppuna, LUVA:n ständiltä, tulkaahan moikkaamaan!
Kirjoittamiseen minulla on aina ollut jonkinlainen viha-rakkaussuhde, joten nyt kun minulle tarjottiin tätä uudistuneen Metsälehden blogin kirjoitus pestiä, päätin tarttua haasteeseen. Liian vilkas ajatuksenjuoksu ja se, ettei ole tullut ilmeisesti kuunneltua tarpeeksi äidinkielen tunneilla peruskoulussa, aiheuttaa joskus niitä yhdyssanahirviöitä, eikä pilkut meinaa välillä löytää omaa paikkaansa. Luulen kyllä, että en taida olla ainoa opiskelija, joka painii samojen ongelmien kanssa toisinaan. Tähän ei kuitenkaan ole muuta apukeinoa kuin kirjoittaminen.
Tässä blogissa tarkoitukseni on kertoa opiskelijan elämästä täällä Napapiirin tuntumassa, opinnoistani Lapin Ammattikorkeakoulussa, kansainvälisistä IFSA:n tapahtumista, joihin itse osallistun sekä kommentoida toisinaan metsäalan asioita ja tapahtumia, mitä meillä täällä Suomessa on. Toivoisin myös, että saisin toisinaan lukea myös teidän lukijoiden kommentteja, sekä rakentavaa palautetta, jos joku sellaista haluaa antaa!
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään