Artikkeli Taistelu heinää vastaan on taitolaji Syksyn alkaessa on hyvä käydä kiertämässä taimikot ja tarkistaa, tarvitseeko taimia pelastaa heinän sisästä.
Artikkeli Syysistutukset – ikuinen lupaus Taimien ylivaraaminen kertoo uskosta syysistutusten kasvuun, joka kuitenkin alati siirtyy. Tänä vuonna syyksi tuli kylmä alkukesä.
Artikkeli ”Istutuksen tuottavuutta voi parantaa” Matti Kärkkäinen: Siirtyminen jatkuvatoimiseen istutuskoneeseen ja taimien syötön rationalisointi mahdollistavat metsuri-istutusta alemmat kustannukset.
Artikkeli Tilaajille Neulastuhot riesana Havupuita kesäisin vaivaavat neulas- ja latvatuhot eivät useinkaan tapa puita, mutta heikentävät puuston laatua ja puiden yleiskuntoa.
Artikkeli Lahottaako oksien karsinta? Vuosikymmenien ajan vain kuolleiden oksien tiputtelu oli hyväksyttyä. Nykyisin myös elävien oksien karsinta on arkipäivää, professori Kari Mielikäinen vastaa lukijakysymykseen.
Artikkeli Tilaajille ”Kesällä raivattu lehtipuu ei veso” ja 12 muuta yleistä väitettä Metsänhoidon uskomuksia käsittelevän sarjan toisessa osassa selvitämme muun muassa sen, mihin aikaan kannattaa ryhtyä taimikoiden raivaamiseen.
Artikkeli 10 uskomusta metsänhoidosta Metsänhoitoon liittyy iso joukko totena pidettyjä uskomuksia. Selvitimme jälleen, mitkä väitteet pitävät paikkansa.
Artikkeli Metsätuhot ovat monen tekijän summa Uuden mallin avulla voidaan arvioida, kuinka juurikääpä vaikuttaa metsän tuulituhoihin ja sitä kautta kirjanpainajiin.
Artikkeli Tilaajille Video Mitkä puut kannattaa kaataa taimikonhoidossa? Pystyyn jätettävä puu valitaan kasvupaikan, rungon laadun ja taimikon tiheyden perusteella.
Artikkeli Männynversosurma ruskettaa neulasia sekä männyillä että kuusilla Sienitautia on tavattu tänä kesänä ainakin Pohjois- ja Etelä-Karjalassa, mutta tarkkaa tietoa taudin levinneisyydestä ei vielä ole.