”Loota-rumpusetin tarina syntyi vahingossa. Olin ollut ammattirumpalina yli 20 vuotta, ja tarvitsin akustisille keikoille rummun, jolla voisi soittaa hyvin hiljaa. Kokeilin puista cajon-laatikkorumpua, mutta sen soittaminen ei tuntunut luontevalta tavalliseen rumpusettiin tottuneelle. Pitkänä miehenä jouduin istumaan siinä selkä kumarassa.
Rupesin kehittämään itselleni pehmeäsointista rumpusettiä, jota voisi soittaa ergonomisemmassa asennossa. Ensimmäinen versio Lootasta valmistui vuonna 2011. Silloin siinä oli vain kaksi laatikkoa ja pedaali. Uusimmassa versiossa on bassorumpu, virvelirumpu, symbaaliteline ja crasher. Lisäksi siihen voi ostaa erilaisia lisäosia.
Loota on päivitetty versio puulaatikkosoittimista, joita on ollut iät ja ajat. Sen soundi on lähellä sitä alkukantaista rytmiä, joka saatiin esimerkiksi hakkaamalla onttoa puun runkoa. Näin se menee lyömäsoittimien ja rytmimusiikin alkulähteille.
Kollegat alkoivat kysellä, voisivatko hekin saada itselleen Lootan. Tein ensimmäiset tilaukset omassa autotallissani. Sitten tilauksia alkoi tulla niin paljon, että perustin yrityksen kaksi vuotta sitten. Nyt Lootia on myyty vajaat 400 kappaletta, ja niiden tekeminen on minun päätyöni.
Hain kauan aikaa parasta puumateriaalia rumpusettiin. Tein ensimmäiset versiot havupuusta, mutta ne eivät olleet kovin kestäviä.
Sitten kokeilin koivun ohutviiluvaneria. Se on tasalaatuista ja kestää hyvin Suomen sääolosuhteita, eikä elä samalla tavalla kuin muut puumateriaalit. Lisäksi koivun loimu on todella kaunista. Ostan puun Koskisen vaneritehtaalta.
Lootaa jälleenmyy Suomessa noin 10 liikettä ja sillä on oma nettikauppa. Lisäksi sitä myydään useissa Euroopan maissa. Los Angeles lienee kauimmainen paikka, minne on ostettu Loota.”
Julkaistu Metsälehti Makasiinissa 5/2017
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään