Metsäuutiset

Avoimet työpaikat

Osta&Myy

Lukijoiden kuvat

Pikakysely

Oletko hyödyntänyt älypuhelinsovelluksia metsätaloudessasi?
Vaihtoehdot


NYT - ajankohtaista Metsäkustannuksessa

 9.2.2015 Hannun hintaseuranta päivitetty. Metsänhoitaja Hannu Liljeroosin ylläpitämään metsätilojen hintaseurantaan on päivitetty koko viime vuoden tiedot.

19.12.2014 Markus Tuormaan Puutyöt pärekorista pistoaitaan -kirjan (Metsäkustannus 2014) oikeudet on myyty Viroon Ehitame-kustantamolle.

2.10.2014 Uutuuskirja, Metsämieli - Luonnollinen menetelmä mielentaitoihin, ilmestynyt.

30.1.2014 Internet Explorer -selaimen version 11 toiminnassa on puutteita, jonka vuoksi suosittelemme käyttämään Metsälehden verkkosivuja esim. Firefox-, Google-, Chrome- tai Safari-selaimilla.

23.9.2013 Kirjat-sivuilta löydät nyt keskeistä tietoa uusille ja tuleville metsänomistajille yhdessä paketissa. Tiedot pohjautuvat Uuden metsänomistajan kirjaan.

Kirjat

Kämmeköiden kutsu
Henry Väre

Kämmeköiden kutsu

Kämmeköiden kutsu esittelee Suomen alkuperäiset kämmekkälajit. Kirjoittaja dosentti Henry Väre työskentelee Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon Kasvimuseon yli-intendenttinä ja on kirjoittanut, toimittanut ja kääntänyt lukuisia kasviaiheisia kirjoja.

Sivuja: 80

Kuidut kuvina - Paperikuitujen tunnistaminen
Marja-Sisko Ilvessalo-Pfäffli

Kuidut kuvina - Paperikuitujen tunnistaminen

Teos esittelee puun rakenteen sekä erityisesti sellun ja paperin valmistuksessa käytettävien puun solujen eli kuitujen rakenteen ja tunnistamispiirteet. Kirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti 94 lajin kuidut Euraasiasta, Pohjois-Amerikasta ja eteläiseltä pallonpuoliskolta. Käsikirjaan on otettu mukaan puulajien lisäksi paperin valmistuksessa käytettäviä ruohovartisia kasveja.

Sivuja: 347

Metsäoikeus
Matti Kiviniemi

Metsäoikeus

Metsäoikeus käsittelee monipuolisesti ja havainnollisesti metsien hoitoa ja käyttöä, puukauppaa, valtion rahoitusta, metsien kaavoitusta ja suojelua, metsätietoja koskevaa lainsäädäntöä sekä erilaisia metsänomistusmuotoja. Lakien ja alemman asteisten säännösten lisäksi teoksessa selostetaan tärkeimmät metsäalan oikeustapaukset.

Sivuja: 702

Metsän kasvatus, menetelmät ja kannattavuus
Saija Huuskonen, Jari Hynynen ja Sauli Valkonen (toim.)

Metsän kasvatus, menetelmät ja kannattavuus

Kirja esittää puun ja metsän kasvun biologiset perusteet ja kertoo, miten puuston kehitystä voidaan ohjata erilaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Teoksessa näkökulmana on taloudellinen toiminta, jonka tavoitteena on tuottaa puuta kestävästi ja kannattavasti. Pääpaino on metsänkasvatuksen menetelmissä sekä niiden käytäntöön soveltamisessa, kustannustehokkuudessa ja kannattavuudessa.

Sivuja: 205

Hyppivät ja hohtavat
Kari Heliövaara, Ilpo Mannerkoski, Jyrki Muona, Juha Siitonen ja Hans Silfverberg

Hyppivät ja hohtavat

Naksuen hyppivät sepät, sepikät ja rikkasepät sekä kirkkaan metallinhohtoiset jalokuoriaiset ovat ensimmäistä kertaa löytäneet tiensä kirjan sivuille. Tässä kirjassa esitellään näiden neljän kovakuoriaisheimon koko Suomen lajisto, yhteensä 114 lajia.

Sivuja: 343

Metsänhoitokortisto ja videot

Latvusmassan korjuun ympäristövaikutukset

Latvusmassan korjuun ympäristövaikutukset
Uudistushakkuiden latvusmassa voidaan hyödyntää monissa tapauksissa energiapuuna. Energiapuu on ilmastomuutoksen kannalta hyvä, hiilidioksidipäästöjen kannalta neutraali energialähde. Latvusmassan korjuulla voi olla kuitenkin haitallisia vaikutuksia ympäristölle ja uudelle puusukupolvelle. Oikealla kohdevalinnalla ja huolellisella toteutuksella haitalliset mpäristövaikutukset jäävät vähäisiksi.
Kortin numero:
09-005

Tästä Metsäkortistoon »

© Metsäkustannus Oy, Pohjoinen Rautatiekatu 21 B, 00100 Helsinki. Puh: 09-315 49 800, fax: 09-315 49 839, kartta